Mobiele betaalmethode Square gaat samenwerken met Starbucks

De mobiele creditcardlezer Square gaat samenwerken met het Amerikaanse koffiebedrijf Starbucks. Vanaf deze herfst kun je bij 7.000 Starbucks-filialen in de Verenigde Staten met Square kunnen betalen.

SquareDe iPhone-betaalmethode Square heeft bekendgemaakt voortaan samen te gaan werken met Starbucks. Hierdoor zullen 7.000 Amerikaanse Starbucks-filialen gebruik gaan maken van Square voor debit- en creditcard-betalingen. Hoewel de betaalmethode alleen in de Verenigde Staten gebruikt zal worden, is de deal tussen Starbucks en Square een grote stap voor de mobiele betaalmethode: door samen te werken met een bedrijf met 7.000 locaties verspreid door de Verenigde Staten kan Square een stuk populairder worden.

Starbucks zal vanaf deze herfst gebruikmaken van de nieuwe betaalmethode. Het zal mogelijk zijn om met Square’s eigen app te betalen bij een Starbucks-filiaal, maar je kunt dit ook doen vanuit Starbucks’ eigen app. Die bood al de mogelijkheid om op basis van een barcode betalingen te doen. Volgens The Verge implementeert Starbucks de database van Square in zijn app, waardoor je ook kunt zien waar je nog meer met Square kunt betalen.

Square is een creditcardlezer die je kunt aansluiten op de geluidspoort van je iPhone of een Android-telefoon. Hierdoor is het mogelijk om je kaart met je iPhone te scannen en een mobiele betaling te maken. De betaalmethode krijgt al langer veel aandacht in de Verenigde Staten, maar kreeg onlangs nog forse concurrentie: onder andere Paypal bracht een eigen paslezer uit om mobiele betalingen mee mogelijk te maken. Apple verkoopt de Square-betaalmethode al in de Apple Stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2012, 11:15
Categorie Apple
Onderwerpen square, starbucks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.