iOS game-update: Scrubs, Guide the Light en Bread Kittens

Vandaag in de Game-update: Pokémon met poezen in Bread Kittens, een game rond de ziekenhuisserie Scrubs en Guide the Light, een puzzelspelletje waarbij je laserstralen bedient.

GU MA Bread Kittens broodpoesjesPokémon met poezen! Een game over de – mogen we dat zeggen, nou ja vooruit, dat mogen we zeggen – comedyserie Scrubs! Een puzzelspel zonder interessante tagline die de Trailer van de Dag aandraagt! De eerste iOS game-update van de week gaat over Scrubs, Bread Kittens en Guide the Light. Al moet daarbij meteen aangetekend worden: het spel van Scrubs heeft net zoveel met de serie te maken als de serie met ziekenhuispatiënten: weinig.

Pokémon met poezen: Bread Kittens

GU MA Bread Kittens iPhoneMi-auw! Geef je over en zwicht voor de snoezelige charmes van cartoonkatten die elkaar in de haren vliegen… voor de gunsten van jou, de bakker. Je loopt de wereld rond van straathoek naar straathoek om je verzamelde katten te laten vechten met andere donzige viervoeters. Om de beurt vallen ze elkaar aan, waarbij je zelf invloed hebt op de aanvallen door een slider in het midden terecht te laten komen. Meer aanvalsmogelijkheden zijn er niet, maar de confrontaties waarbij de poezen van links naar rechts en andersom in beeld beurtelings uithalen, zijn genoeg om je katten te trainen, andere katten te vangen en je team te versterken. Geen zwaktes van katten voor andere type katten, geen bliksemschichten die uit rode wangetjes schieten. Bread Kittens is Pokémon met poezen, maar wel een stukje simpeler uitgevoerd. En met een free-to-play model, wat zich vertaalt naar katjes die hun levensenergie niet automatisch herladen en een tijd lang moeten aansterken van het spel voordat ze weer inzetbaar zijn. Hoe je dat kan versnellen? Dezelfde manier als waarop je indirect zeldzame katten vangt: door er geld tegenaan te gooien. Net als een echte kat laat Bread Kittens zich graag bedienen.
Downloaden: Bread Kittens (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Scrubs: iets met een ziekenhuis

GU MA Scrubs iPhone iPod touchAfgelopen weekeinde was het Scrubs weekeinde op de Nederlandse Comedy Central. En nu is er een officiële iOS-game van die bizar onsamenhangende serie die willekeurig slechte grappen op je blijft afvuren en het predikaat komedie niet verdient Scrubs. Leuk! Of tenminste, dat had Scrubs voor de iPhone kunnen zijn, ware niet dat een komedieserie zich misschien wat lastig laat vertalen naar een spel. Ontwikkelaar HeroCraft heeft er een echte hidden object-game van gemaakt, wat betekent dat je objecten mag zoeken op statische tekeningen. Scrubs bekleedt het met tekeningen en monologen van de bekende personages die je in de serie tegenkomt, en zo wordt je aan het werk gezet door JD, Turk, Carla, Elliot, Cox en Kelso. Dan zoek je naar autosleutels (en andere meuk) in een garage, dan zoek je naar sportitems in een sportkleedkamer. Met een verhaal heeft het allemaal niet zoveel van doen, maar er zijn in ieder geval nog puzzelspelletjes die je tussendoor kan spelen en enkele afwisseling in het spel brengen. Misschien ga je prat op de personages (echt?) en heb je de kleine twee euro over voor het spel, anders kan je de gratis versie nog proberen.
Downloaden: Scrubs (€1,79, universeel, iOS 3.0+)
Downloaden: Scrubs Free (gratis, universeel, iOS 3.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=vpbHTvxI_Uo

Trailer van de Dag: Guide the Light

GU MA Guide the Light iPhoneWe blijven in de puzzelsfeer met Guide the Light, een puzzelspelletje waarin je met weerkaatsen laserstralen van plaats verandert om zo een knop te activeren, bijvoorbeeld. Het begint als al die andere spelletjes die hetzelfde principe hanteren – zoals bijvoorbeeld onlangs nog Shardlands. Maar Guide the Light gaat verder. Het gepiel met de lasers staat in dienst van een avonturier die langs muren moet zien te komen, en die te overlijden kan komen door knoppen die je beslist niét mag aanraken. Zo worden de levels in Guide the Light steeds complexer: meer lasers om te laten kruisen, minder spiegels voor het weerkaatsen, meer obstakels die je beter even kan omzeilen. En hadden we al gezegd dat twee lichtstralen die met elkaar kaatsen, veranderen van kleur? Guide the Light is een breinbreker, een echte hersenkraker. Ter introductie kan je diens 50 levels voor de helft van het geld doorploeteren.
Downloaden: Guide the Light (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=vJKMV062oL0

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2012, 18:29
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.