Dvel icon

Review: Dvel laat anderen helpen bij alledaagse keuzes

Trek je vandaag een blauwe of grijze trui aan? Eet je vlees of vis? Simpele, alledaagse keuzes, waar de nieuwe iPhone-app Dvel mee kan helpen. Met Dvel laat je anderen namelijk bepalen wat je moet doen.

Dvel iconTrek je vandaag een blauwe of grijze trui aan? En eet je vlees of vis? Meestal maak je deze simpele keuzes in het leven gewoon zelf, maar met de juiste app hoef je zelfs dat niet meer te doen. Met Dvel zet je twee keuzes onder elkaar, waarna de gehele community in de app daartussen mag kiezen. Alleen jij krijgt de resultaten te zien.

In Dvel zet je twee foto’s onder elkaar, waarna je een eigen onderschrift kunt invullen. Wat je met elkaar vergelijkt is helemaal aan jou. Twijfel je tussen klimmen en hardlopen? Dan kun je de verschillende sportschoenen hiervoor naast elkaar op de foto zetten. Geen idee of je een koptelefoon of oordoppen moet gebruiken? Zet de twee onder elkaar en andere app-gebruikers zullen er op stemmen.

Op andermans keuzes stemmen
Andere Dvel-gebruikers krijgen jouw foto’s te zien, waarna ze op één van de twee foto’s kunnen tappen. Vervolgens krijgen ze meteen weer andere foto’s in beeld. Dat werkt hypnotiserend: je blijft zomaar vijf minuten in de app hangen, terwijl je keuzes voor andere mensen maakt. Eén wezenlijk detail: alleen de maker van de foto’s krijgt te zien wat de meest populaire keuze is, aan de hand van percentages. Zie jij andermans beelden voorbijkomen? Dan word je op geen manier beïnvloed door wwat op dit moment de meest populaire keuze is.

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je een Dvel-bericht ‘afmaken’, zodat niemand er meer op kan stemmen. Dit zorgt ervoor dat je foto’s maanden later niet nog eens in andermans overzicht voorbijkomen.

Dvel 1 Dvel 2

Omslachtig registratieproces
We hebben weinig aan te merken op het design en de werking van Dvel, maar één ding zit ons wel dwars: het registratieproces. Je hebt de optie om in te loggen met je e-mailadres of Facebook-account – maar die laatste mogelijkheid voelt als een farce. Je profielfoto en geslacht worden ingevoerd, maar je moet achteraf alsnog je gebruikersnaam, e-mailadres en contactinformatie invoeren. De geboortedatum die Dvel invulde bleek ook nog eens incorrect te zien. Het druist in tegen waarom we willen inloggen met Facebook. We willen met een druk op de blauwe knop in één keer klaar zijn.

Conclusie Dvel review

Waar we Dvel precies voor gaan gebruiken, moet nog blijken. Je bent vrij om zelf te bepalen waar andere app-gebruikers tussen mogen kiezen, maar hoe vaak wil je dat anderen je dagelijkse bezigheden bepalen? Hoe dan ook: de momenten waarop je dit wil doen, is Dvel daar een prima app voor. Het registratieproces verloopt Facebook wat onnodig moeizaam, maar daarna is er weinig te klagen.

Pluspunten

  • Snel door foto's heen tappen.
  • Doeltreffend design.

Minpunten

  • Moeizame registratie via Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2015, 11:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.