Republique: iOS-game van man achter Halo 4 en Metal Gear Solid 4 verschenen

Republique is de stealth actiegame van de maker van Halo 4 en Metal Gear Solid 4. De besturing is ingericht op iPhone en iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Republique 1Het bijzondere sluipspel Republique is uitgekomen voor iPhone en iPad. De makers van de game zamelden afgelopen jaar 500.000 dollar in op Kickstarter, met het voornemen om een hoogwaardige, meeslepende game-ervaring voor iOS te ontwikkelen. Een imposant doel om naar te streven, maar bij Republique waren velen hoopvol: ontwikkelaar Camouflaj is namelijk de studio van Ryan Payton, producent van Metal Gear Solid 4 en designer voor Halo 4.

Republique 2In Republique volg je Hope, een dame die je helpt te infiltreren in een totalitaire staat. Dit doe je alleen niet door haar direct te besturen. In plaats daarvan hack je beveiligingscamera’s om haar te volgen en kraak je nabijgelegen computersystemen om bijvoorbeeld het licht en de deuren te bedienen. Op deze manier creëer je een pad waar Hope langs kan lopen zonder gezien te worden. Deze indirecte besturingsmethode moet Republique ideaal maken voor iOS: je swipet en tapt door de omgeving om nabijgelegen apparatuur te gebruiken. In beeld zie je steeds suggesties waar je op kan drukken en die actie voer je vervolgens uit. Zo schakel je zelfs bewakers uit met zo’n druk.

Republique 3Er zitten nogal wat grote namen achter Republique. Naast Ryan Payton zijn ook David Hayter en Jennifer Hale betrokken als stemacteurs. Hayter is vooral bekend als de stem van Solid Snake in Metal Gear Solid, terwijl Jennifer Hale rollen heeft vertolkt in Mass Effect en BioShock Infinite.

De vandaag uitgebrachte game is slechts een eerste aflevering. Camouflaj wil later meerdere afleveringen uitbrengen van Republique die samenhangen met hetzelfde verhaal. Je hebt minstens een iPhone 4 of iPad 2 nodig om de game te spelen.

Downloaden: Republique (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 9:44
Categorie Games
Onderwerpen actiegame, gear

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.