Samsung rosegouden en platina Gear S2

Samsung-smartwatch binnenkort te bedienen met iPhone

Samsung gaat de Gear S2 smartwatch geschikt maken voor iOS. Ook komen er extra dure exemplaren van rosegoud en platina, als tegenhanger van de Apple Watch Edition.

Vind je Mickey Mouse maar een akelig ventje, dan kun je binnenkort overstappen op een wijzerplaat van Snoopy. Samsung heeft namelijk aangekondigd dat ze wijzerplaten van Snoopy en andere Peanuts-karakters gaat toevoegen aan de Samsung Gear S2. Maar het belangrijkste nieuws komt nog: Samsung gaat zorgen dat de Samsung Gear S2 compatibel wordt met iOS. De fabrikant heeft zelfs rekening gehouden met exorbitant rijke overstappers, want ze gaan platina en rosegouden exemplaren van de S2 uitbrengen, die voor bizarre prijzen in de winkel zullen liggen.

Samsung Gear S2

Samsung Gear S2 werkt met iOS

Samsung hield afgelopen nacht een persconferentie op de Consumer Electronics Show in Las Vegas en dat is te merken: gadgetblogs staan vol met tientallen aankondigingen die ze hebben gedaan, zoals een Surface-achtige laptop, tv’s en zelfs een koelkast.

Maar als Apple-fans viel ons oog toch vooral op de aankondiging dat ze de Samsung Gear S2 smartwatch geschikt gaan maken voor iOS. De Gear S2 ligt sinds augustus in de winkel en is Samsung’s zoveelste generatie smartwatch. Jarenlang moest Samsung zelf de richting uitstippelen, maar nu de Apple Watch verkrijgbaar is passen ze zich daarbij aan. Dat betekent: verwisselbare horlogebandjes van leer en rubber, een rosegouden exemplaar van 18 karaat goud en een platina-versie. Het zijn tegenhangers van de gouden Apple Watch Edition, die bij Apple in prijs oploopt tot €18.000.

Samsung’s smartwatch bevat fitnessfuncties zoals een hartslagmeter, kan je op allerlei manieren waarschuwen en werkt met de betaaltechnologie Samsung Pay, een concurrent van Apple Pay. Samsung zal op de luxe varianten ook wijzerplaten van Keith Haring, Jean-Michel Basquiat, Jeremyvilly en Burton Morris meeleveren. Voor de exclusieve horlogebandjes werken ze samen met designer Colombo.

Snoopy-wijzerplaten

Omdat Mickey Mouse al bezet was, sloot Samsung een contract met de makers van Snoopy, zodat ze ook wijzerplaten met grappige stripfiguren kunnen aanbieden. De Gear S2 draait op Samsung’s Tizen-besturingssysteem en werkt nu alleen samen met Samsung-smartphones. Later dit jaar komt de ondersteuning voor iOS beschikbaar, zodat de Apple Watch er een extra concurrent bij krijgt.

De Gear S2 voor niet-rijken ziet er overigens zo uit:

Samsung Gear S2

Samsung Gear S2 bedreiging voor Apple Watch?

Toch hoeft Apple misschien niet zoveel te vrezen: eerder testten we op iCulture al eens de Alcatel-smartwatch, die ook op met iOS samenwerkt. Maar omdat externe fabrikanten nauwelijks toegang hebben tot de functies van iOS, heb je veel minder functies dan bij de Apple Watch. Je kunt bij Alcatel bijvoorbeeld geen apps installeren. Of dat bij Samsung anders is, valt nog te bezien.

Hieronder kun je de aankondiging in 8 minuten meebeleven:

Daarnaast hebben iOS-gebruikers al een paar maanden de mogelijkheid om een Android Wear-smartwatch te gebruiken in combinatie met een iPhone. We merken nog niet dat het daarmee echt stormloopt.

Samsung heeft geen gedetailleerde informatie gegeven wanneer de ondersteuning voor iOS eraan komt en of het nog vóór iOS 10 arriveert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2016, 9:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen gear, samsung, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.