MeteoEarth voor iPhone en iPad: offline modus en webcambeelden

In het bijzondere MeteoEarth voor iPhone en iPad kun je het weer nu ook offline bekijken, webcambeelden afspelen en screenshots delen.

meteoWeer-app MeteoEarth heeft een update gehad, waardoor je de app nu ook offline kunt gebruiken. In die offline modus moet de data wel eerst gedownload worden. Ook is de temperatuurkaart in de app nu gedetailleerder, met nieuwe geografische visuals, zoals bergen en dalen. Daarnaast zijn er nu overal op de wereld webcambeelden van webcam.travel toegevoegd. Zoals we eerder schreven is MeteoEarth niet de beste app om snel mee te zien hoe warm het op je vakantiebestemming wordt, maar moet de app van de makers van WeatherPro meer als eye candy worden gezien.


Door de update van MeteoEarth is ook de weergave van sneeuw in de radarbeelden verbeterd. Je kunt deze verbeterde weergave bekijken door op de neerslag-layer (het druppeltje) te tikken. Na een vorige update kon je al regen en sneeuw het land zien binnentrekken, maar nu is het verschil tussen beide neerslagfenomenen nog duidelijker. Ook nieuw in MeteoEarth: je kunt voortaan kiezen om de lengte-en breedtegraad te tonen en MeteoEarth screenshots delen via Twitter en Facebook. Met de bijzondere beelden die je soms tegenkomt lijkt ons dat een stap in de goede richting; sommige zijn absoluut het delen waard.

aardemist

Net als in Google Earth kan je in MeteoEarth rondkijken op onze planeet door hem rond te draaien. Als je zoomt met twee vingers of een gebied selecteert zie je het weer en de weersverwachting van een locatie staan. Maar uitgezoomd is de app het meest indrukwekkend. Met knoppen onderin beeld schakel je tussen weerkaarten: luchtdruk, neerslag, temperatuur, wind en bewolking. De kaarten zijn overlays op de Aarde: ze animeren als laag boven de wereld, maar je kan ze ook pauzeren en onderin beeld vegen om de atmosfeer van een bepaald tijdstip te zien.

Een Premium-abonnement op MeteoEarth kost je €1,79 voor drie maanden of €5,59 voor een jaar. Je kan daarmee ook meteen gebruik maken van de Premium-functies van WeatherPro, waarbij je bijvoorbeeld toegang krijgt tot allerlei weerkaarten van (vakantie-)bestemmingen. WeatherPro werd overigens tegelijk met MeteoEarth geüpdatet. In die omschrijving in de App Store zeggen de ontwikkelaars nu het weerbericht op het lockscreen te kunnen zetten, maar die bewering kan je volgens ons met een korrel zout nemen.

Downloaden: MeteoEarth (€2,99, iPhone, iOS 6.0+)
Ook verkrijgbaar: WeatherPro – De Weer App (€2,99, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 december 2013 om 20:21
Onderwerp
Categorie
Het weer
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.