Rekenmachine met veel knopjes: HP 11C Scientific RPN Calculator (App Store)

De 11C Scientific RPN Calculator is een wetenschappelijke rekenmachine met heel veel knopjes en functies. Maar liefst 120 functies zitten erin, zoals statistiek en wiskundige functies.

hp 11cRIM Software (niet te verwarren met de maker van de BlackBerry) heeft een wetenschappelijke calculator voor de iPhone uitgebracht, met meer dan 120 functies zoals een willekeurige nummergenerator, waarschijnlijkheidsfuncties, cumulatieve statistische analyse en lineaire regressie, omrekenhulp voor uren, minuten en seconden en nog veel meer. De HP 11C is een klassieke rekenmachine die op een aantal punten is aangepast voor de iPhone.


Zo geeft de calculator een klikgeluid bij het inschakelen, heeft 1.000 programmeerstappen, 10 controlemarkeringen die de gebruiker kan instellen, bekijken van de inhoud van het geheugen door het 11C-logo heen en automatische aanpassing van de schermoriëntatie. Dat alles heeft wel een behoorlijk prijskaartje :€7,99. Vergeet echter niet dat een echte HP 11c calculator bij de introductie in 1983 ongeveer $135 dollar kostte en dat het model inmiddels een gewild verzamelobject is, met prijzen rond de $100 dollar op eBay.

Installeren: 11C Scientific RPN Calculator (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.