Real Racing 3 krijgt echte online multiplayer na update

Real Racing 3 voor iPhone en iPad heeft nu een echte online multiplayer die je met 4 spelers via Game Center kan spelen.

Real Racing 3 racen met McLaren P1Een van de populairste gratis iPhone- en iPad-games van 2013 heeft een enorme update gekregen. Terwijl ontwikkelaar FireMonkeys altijd zei dat de hele campagne van Real Racing 3 moest voelen als een online multiplayer omdat je tegen de tijden van anderen racete, is nu een échte online multiplayer in het racespel geïntroduceerd. Maximaal vier spelers kunnen het tegen elkaar opnemen via Game Center. Je kan tegen onbekenden van over de hele wereld spelen of vrienden uitnodigen even voor de race start.

Net als in de singleplayer begin je ook de multiplayer onderaan de ladder. Aanvankelijk krijg je alleen toegang tot de autoklasse waarin de standaard Ford Focus van de game opereert. Door meer overwinningen en goede prestaties ontgrendel je hogere niveaus. Wat in onze testsessie al snel blijkt, is dat je je bolide uit de onderste klasse alvast tot het uiterste mag opvoeren om mee te komen met de concurrentie – als je dat al niet hebt gedaan.

Aan de andere uiteinde van de beginners-Focus vind je in de update twee nieuwe supersportwagens. Je stapt nu in de Lamborghini Veneno of de sensationeel vloeiend gelijnde McLaren P1. In totaal staat de teller van auto’s daarmee op 79 stuks. De update die versienummer 2.0 heeft meegekregen, introduceert ook nieuwe Vertex-evenementen waarin je alleen met de allerbruutste supercars kan racen.

Real Racing 3 multiplayer screenshot

Andere aspecten van de update zijn minder baanbrekend. De herhalingscamera na een race is opgepoetst, op het Hockenheimring-circuit is afgerekend met een lastig obstakel, je hebt een vaste crew in tijdsuitdagingen en ten slotte heeft je Ford Focus nu een kerstig verrassingspakket, waarover je kan twisten of die de auto siert.

In de iCulture speelt vandaag schreven we het al: ontwikkelaars hebben er baat bij nog heel laat in het jaar, zo vlak voor de kerst, een grote update uit te brengen voor hun game. Zo pogen ze in de spotlight te komen van Apple en gedurende de App Store-sluiting van 21 tot en met 27 december, dus tijdens de kerstdagen in de Uitgelicht-sectie van de App Store te komen staan. Ook Dead Trigger 2 en Minecraft kregen de grootste updates van die game tot nu toe.

Downloaden: Real Racing 3 (gratis, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2013, 22:07
Categorie Games
Onderwerpen game, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.