iCulture speelt: Vlambeer wint, Republique komt, update Dead Trigger 2 en Violett

Dead Trigger 2 voor iPhone en iPad heeft een enorme uitbreiding gehad in China en Republique komt donderdag 19 december uit!

ICS Republique iPad iPhoneWe naderen kerst en behalve nieuwe games noteren we eveneens grote updates van al eerder uitgebrachte games. Dead Trigger 2 vandaag spant na Minecraft alweer de absolute kroon in dat opzicht. De hoeveelheid dingen te doen in de game zijn zo’n beetje verdubbeld! Logisch dat de update niet donderdag verschijnt, want dan gaat de aandacht vermoedelijk uit naar Republique. De sluipgame staat eindelijk op het punt om uit te komen!

Eerder vandaag bespraken we al Tomb Raider 1 en de laatste update van Angry Birds Star Wars.

Nederlandse game is Apple’s iPhone-game van het jaar

Ridiculous Fishing iPhone iPad highscorespel VlambeerFeest bij de Nederlandse ontwikkelaar Vlambeer! De game Ridiculous Fishing werden door Apple uitgeroepen tot de beste iPhone-game van het jaar! Ridiculous Fishing (zie onze uitgebreide bespreking) heeft een ludieke insteek. Je zit als pleziervisser in een bootje en moet zo diep mogelijk hengelen. Daarna moet je zoveel mogelijk vissen lokken en als je ze door de lucht slingert moet je zoveel mogelijk wegschieten. Ridiculous Fishing was aanvankelijk een browserspelletje, maar is nu een enorm succes op iPhone en iPad. Of Ridiculous Fishing ook hoog gaat scoren bij de verkiezing van de iCulture Awards 2013 valt nog te bezien.

Downloaden: Ridiculous Fishing (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Violett: sfeervol avonturenspel

ICS Violett iPad iPhoneDe al te slanke Lara Croft is niet de enige dame die er vandaag op uittrekt op iPhone en iPad. In Violett bestuur je een paarsharig meisje dat op zoek naar haar ouders, wel in een heel vreemde wereld terecht komt. Als een soort Alice in Wonderland kom je terecht in een wereld waarin schaal niet hoeft te kloppen en vormen niet hoeven te zijn wat je ervan denkt. Het is point & click avonturenspel waarin je én loopt met je personage door op de grond te drukken, én de omgeving verkent door die af te tasten. Het vinden van items, spreken met personages en oplossen van puzzels in de omgeving, geeft je toegang naar nieuwe gebieden waarna ja ‘heel misschien’ (aldus de trailer; yeah right) uiteindelijk je ouders vindt. We durven geen schatting te maken hoelang Violett duurt, maar er valt in die tijd in ieder geval genoeg moois te bekijken.
Downloaden: Violett (€3,59, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Dead Trigger 2 verdubbelt content

ICS Dead Trigger 2 iPad screenshotWe zagen het Horn vorig jaar doen. Nog even net in de kerstperiode een gigantische update uitbrengen die de game gewoon véél meer herspeelbaarheid geeft. Misschien om een wit voetje te halen in de jaarlijsten in de jaarlijsten van allerlei recensenten, wellicht nog meer met de hoop in de kerstperiode volop in de spotlight te staan in de App Store. Nu betrappen we Dead Trigger 2 erop, na Minecraft vorige week. De content in de game is volgens ontwikkelaar Madfinger gewoon verdubbeld. De prachtig uitziende zombieshooter is ongelooflijk uitgebreid. De game telt in totaal nu 3 regio’s, 15 locaties om in te schieten en 30 wapens.

Dead Trigger 2 voegt Chinese gebieden toe aan het bestaande arsenaal, waarbij geen enkel cliché wordt geschuwd over de lokale bevolking. In de in-app winkel kan je op jacht naar speciale kerstartikelen, er is een nieuw singleplayer verhaal, er zijn nieuwe Warfare-missies en je kan rekenen op nieuwe uitdagingen die je een sloot aan in-app geld opleveren (maar het ook kunnen kosten om ze te spelen). Verder zijn er nu achievements vanuit Game Center en tellen we zes nieuwe wapens voor close combat, zoals een hamer en en machete. Een chatfunctie maakt de update af. Afsluiter van al dit moois? In januari volgt de volgende mega-update.
Downloaden: Dead Trigger 2 (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

ICS Dead Trigger 2 iPhone China

Trailer van de Dag: Republique

ICS Republique iPad iPhone headerLang gewacht na het Kickstarter-project, nu bijna gekregen: Republique komt op donderdag 19 december uit! De reden dat die zin een uitroepteken verdient, is de anticipatie die om de titel heen hangt. Een van de ontwikkelaars achter de game werkte eerder aan zowel Halo 4 als Metal Gear Solid en dat zijn geen namen waar je in de gamesindustrie even langs kijkt. Republique wordt een stealthgame die qua besturing volledig op het touchscreen moet zijn ingericht. Koste wat het kost werd de virtuele stick in beeld als besturingsoptie vermeden – en dat zorgt bij ons nu juist voor de vraagtekens, want: we kennen het alternatief nog niet en zijn érg benieuwd hoe dat uitpakt. In elk scherm zie je namelijk een aantal opties die je kan doen. Opties die worden aangegeven met grote bollen in beeld. Een tik op zo’n bol lijkt al te volstaan om te verplaatsen, om documenten van bureau’s te snaaien of een bewaker uit te schakelen. We kunnen niet wachten om de uitwerking aan den lijve te ondervinden. Republique zal 4,49 euro kosten donderdag, moet garant staan voor drie uur spelen en vormt slechts het eerste hoofdstuk, waarna vervolghoofdstukken hetzelfde zullen kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2013, 18:23
Categorie Games
Onderwerpen dead trigger, iculture speelt, republique, ridiculous fishing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.