iOS-raadspelletje Heads Up laat je eigen kaartensets maken

iOS-raadspel Heads Up laat je na een update eigen pakketten samenstellen. Je kunt hierdoor Nederlandse kaarten toevoegen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Heads Up iconiOS-raadspelletje Heads Up kreeg internationale aandacht in mei. Niet alleen was de app ontworpen door @phillryu, verantwoordelijk voor onder andere Clear en het inmiddels verschenen Hatch, maar de app werd ook veelvoudig behandeld in het Amerikaanse praatprogramma van Ellen DeGeneres. Wilde je de game met jonge spelers proberen, dan liep je alleen snel tegen een probleem: alle spelpakketten zijn Engelstalig. Een nieuwe update lost dat probleem op indirecte wijze op: een eenmalige in-app aankoop laat je eigen pakketten samenstellen, gevuld met zelfgeschreven (Nederlandse) kaarten.

Heads Up eigen kaartendeckJe speelt Heads Up door de iPhone op je voorhoofd te plaatsen. Op het scherm verschijnt bijvoorbeeld een naam of een plaats, die je moet raden met behulp van de mensen die tegenover je zitten. Zij mogen je hints geven, maar kunnen niet het daadwerkelijke woord zeggen. Als je het woord hebt geraden kun je verder spelen door de iPhone een bepaalde kant op te bewegen. Een kanteling de andere kant op laat je een woord overslaan. Doel is om zoveel mogelijk woorden in beperkte tijd te raden.

Heads Up bevat een aantal kaartenpakketten waar je naar kunt raden. Ben je daar op uitgekeken, dan is het met in-app aankopen mogelijk om meer speelsets aan te schaffen. Met de nieuwe update is er een nieuw, compleet leeg deck toegevoegd aan deze in-app aankopen. Door eenmalig 89 eurocent te betalen kun je eigen kaarten maken, wat je gelijk ook de mogelijkheid geeft om een Nederlandstalige set samen te stellen

De zelfgemaakte kaarten bieden een manier om Heads Up in het Nederlands te spelen, maar er zijn uiteraard ook alternatieven. De game Raad de Naam lijkt erg op de hierboven besproken titel en is volledig in het Nederlands te spelen.

Downloaden: Heads Up! (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2013, 11:10
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.