RC vCar: autootje besturen met je iPhone

RC vCar is een radiografisch bestuurbaar autootje, die wordt gerealiseerd met augmented reality. Dit autootje zal nooit botsen, heeft geen batterijen nodig en kan niet kapot gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rc vcarPop Culture Software heeft een augmented reality-app ontwikkeld waarmee je een op afstand bestuurbaar autootje kunt bedienen. De app maakt gebruik van de camera in je iPhone en projecteert naar keuze een schoolbus, politieauto, roze cabrio, pick-up truck of soft-top coupe in je woonkamer. RC vCar is eigenlijk bedoeld als technische demo en niet zozeer als speelgoed om je kinderen met virtuele autootjes te laten spelen – al kan dat natuurlijk wel.

Je hoort een motorgeluid, hebt een claxon tot je beschikking en zelfs de koplampen functioneren. Je kiest zelf op welke ondergrond de auto’s gaan rijden en waar ze naartoe rijden. RC vCar is typisch zo’n app die je installeert om aan anderen te laten zien. De makers beloven dat er in de toekomst nog meer auto’s in de app opgenomen zullen worden. In onderstaand filmpje krijg je een idee van de mogelijkheden.

Eigenlijk is RC vCar een wel erg goedkope oplossing om een op afstand bestuurbaar autootje in huis te halen, die met geen mogelijkheid kapot te krijgen is bij een botsing. De batterijen van dit autootje gaan ook niet leeg, al zul je natuurlijk wel de iPhone of iPod touch zelf regelmatig moeten opladen. Met de sliders op het scherm bestuur je je auto en bepaal je hoe snel deze rijdt. Huisdieren en meubels vormen ook geen probleem, want daar rijdt dit autootje dwars doorheen, zonder dat iemand het merkt.

Downloaden: RC vCar (€0,79)
Meer info: Pop Culture

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2011, 13:01
Categorie Amusement
Onderwerpen augmented reality, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.