iChromy: Google Chrome op de iPad

iChromy is Google Chrome voor de iPad. Tenminste, in interface en gebruiksvriendelijkheid, want in de functionaliteit moet nog het een en ander verbeterd worden.

iChromy webbrowser voor de iPadGoogle Chrome zul je misschien niet snel aantreffen op de iPad, maar met het het nieuwe iChromy is er een browser voor de iPad verschenen die dicht in de buurt komt. iChromy steekt niet onder stoelen of banken dat ze de Google Chrome-ervaring zo dicht mogelijk wil benaderen op de tablet van Apple. De interface is dan ook nagenoeg hetzelfde. Helemaal bovenaan het scherm staan tabbladen met de sites die open staan. Daaronder pronkt de adresbalk die ook fungeert als zoekmachine. Die balk verdwijnt handig uit beeld als je een webpagina naar onderen scrollt.

Om de balk weer tegen te komen, moet je terug naar de bovenkant van de webpagina. Dat kan niet door op de bovenkant van het scherm te klikken, maar de scrollsnelheid in iChromy is zodanig dat we die functie niet echt missen. iChromy voelt vanaf het eerste moment vertrouwd voor Chrome-gebruikers. Rechts in de adres- en zoekbalk zie je meteen een knop om een pagina op te slaan onder favorieten en daarachter staat een knop om de pagina op te slaan voor offline lezen.

iCHromy webbrowser NY Times

Wat pleit in het voordeel van iChromy, is dat veel websites de browser niet herkennen als mobiele webbrowser. Als je naar iPhoneclub.nl gaat, tref je niet de mobiele website zoals bijvoorbeeld het geval is in Opera Mini, maar krijg je gewoon de normale site. Van Google Reader wordt net als in alle andere iPad-browsers standaard de mobiele versie geladen. Als je naar de Desktop-weergave gaat, werkt de zware pagina nog aardig soepel. Net als in Safari moet je wel lastig met twee vingers op het beeld bewegen om door aparte kaders binnen een webpagina te scrollen. De inloggegevens in Google Reader werden na afmelden niet bewaard, ondanks dat het vakje Onthouden standaard staat aangevinkt.

Er is helaas één groot minpunt dat echt nog moet worden aangepakt in iChromy. De browser weigert YouTube-video’s af te spelen en verwijst door naar de Flash Player. Dezelfde video’s werkten in Safari gewoon wel. iChromy is gratis en is nu nog geen aanrader, maar als het YouTube-probleem wordt opgelost is dat het wel. We houden updates van de applicatie in de gaten.

Downloaden: iChromy – Chrome Style Web Browser (gratis)

iChromy webbrowser deelmogelijkheden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2011, 11:36
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.