Radio Soulwax gaat van start, inclusief iPhone-applicatie

De Belgische broers Stephen en David Dewaele zijn de frontmannen van Soulwax en 2 Many DJs. Met Radio Soulwax maken ze hun eigen radiostation waar 24 uur per dag hun gemixte muziek te horen is.

Radio Soulwax app icoonRadio Soulwax is een van de noemers waaronder Stephen en David Dewaele optreden. De Belgische broers zijn de frontmannen van Soulwax (een rockband) en 2 Many DJs, waarmee ze als dj-duo optreden. Radio Soulwax is oorspronkelijk de naam van een reeks concerten waar zij zelf, als Soulwax en 2 Many DJs, de hoofdrol in speelden en werden vergezeld door verschillende topartiesten. Dit groeide echter uit tot een andere droom: de artiesten wilden een eigen radiostation waar 24 uur per dag de “Soulwax experience” te beleven is.

In de applicatie staat behalve muziek ook het visuele aspect centraal, net als bij hun live-shows. Albumhoezen die bij een nummer horen komen als het ware tot leven. Hiermee proberen ze een unieke ervaring neer te zetten.

In de applicatie is momenteel alleen ‘Introversy’ te luisteren. Dit is een 58 minuten durende film waarin 420 intro’s worden gemixt, inclusief albumhoes. Het is bedoeld als introductie tot Radio Soulwax. Op 4 juli gaat het ‘radiostation’ namelijk pas écht van start. Dan zal er 6 uur muziek geplaatst worden. Vervolgens zal iedere week 1 uur aan muziek daaraan worden toegevoegd, allemaal inclusief geanimeerde albumhoezen. Dit zal 18 weken doorgaan, zodat er in totaal 24 uur gemixte muziek te vinden zal zijn op de website en in de app.

Als je de applicatie afsluit zal de muziek stoppen. Je kunt de muziek echter blijven luisteren door je scherm uit te zetten en twee keer op de homeknop te drukken. Op deze manier activeer je de iPod-functie. Zo kun je de muziek toch luisteren, terwijl de applicatie gesloten is. Je verliest echter wel het visuele aspect van de experience. Radio Soulwax is universele applicatie en dus ook optimaal te gebruiken op een iPad.

Downloaden: Radio Soulwax (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2011, 20:13
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.