Transfer: gratis snowboardmagazine voor de iPad

Transfer Snowboard Magazine is een gratis tijdschrift voor de iPad over snowboarden. Het eerste nummer is duidelijk een proefexemplaar want het zit een beetje vreemd in elkaar.

Transfer Snowboard Magazine iPadHet Engelstalige snowboardmagazine Transfer is donderdagmiddag voor het eerst op de iPad verschenen en ter introductie daarvan is het eerste en enige nummer alvast gratis te downloaden op Apple’s tablet. Het digitale blaadje is niet al te uitgebreid, maar bevat schitterende fotografie van snowboarders in fraaie witte sneeuwlandschappen. De download weegt 44 MB. Dat is licht voor een iPad-magazine, maar in dit geval niet zo raar.

Diegenen die bekend zijn met snowboardmagazines weten het volgende ongetwijfeld: de blaadjes staan vol met werkelijk prachtige foto’s, maar die worden vaak euh… ondergesneeuwd door bergen advertenties. Net als in veel andere tijdschriften is daar echter geen spoor meer van te bekennen in de iPad-uitlating. Nu staat dus de content centraal. Wat de applicatie nog meer zo licht maakt, is dat er geen video’s in te zien zijn. Transfer pakt het traditioneel aan op de iPad.

Transfer Snowboard Magazine iPad fotoDe indeling van het magazine is een beetje willekeurig. Je kan altijd naar links swipen naar de volgende pagina, maar soms wordt een verhaal aan de onderkant vervolgd. Soms zie je dat en soms staat het niet aangegeven. Ook is er een pagina met foto’s die je in een frame kan vergroten en is er een ander artikel waarvan de foto’s weer op verschillende pagina’s staan. Het raarst is een uitgebreid interview met een snowboardster. Daarvoor moet je eerst naar beneden op de hoofdpagina, dan nog eens en dan zie je vijf rondjes en kun je blijkbaar met een knop met een pijltje naar rechts verder lezen. Dat terwijl je weer op een andere pagina uit het verhaal terecht komt als je over de pagina swipet. Het eerste nummer van Transfer is duidelijk een proefexemplaar op de iPad.

Downloaden: Transfer Snowboard Magazine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2011, 19:11
Categorieën Kiosk, Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.