Radio Alarm (Lite) voor de iPhone: wakker worden met de radio

Radio Alarm Lite is een nieuwe applicatie die van je iPhone een wekkerradio maakt. Je moet de app in de achtergrond laten aanstaan, maar dan kun je gewekt worden door een van de 50.000 radiozenders en het nostalgische aangezicht van de applicatie aanschouwen.

Radio Alarm Lite voor iPhone en iPod touchAls je elke dag opstaat met de iPhone, kun je het gitaarriedeltje vermoedelijk wel dromen. Gelukkig zijn er gratis apps die opstaan een stuk draaglijker maker maken. Radio Alarm Lite is een nieuwe gratis versie van de veelgeprezen Radio Alarm-app. Hij wekt je met het geluid van een van de 50.000 beschikbare radiozenders, waaronder meer dan 100 Nederlandse. De applicatie heeft een nostalgisch uiterlijk met schuif- en draaiknoppen. Als een zender laadt, hoor je zelfs de ouderwetse ruis die je hoorde als je op zoek was naar een frequentie.

Dat is bij ons tijdens het testen helaas ook al eens misgegaan: één van de zenders bleef hangen in een eeuwige ruis en ondertussen was er geen knop in de applicatie meer in te drukken. Het enige recept was Radio Alarm Lite voor de iPhone helemaal afsluiten via de multitask-bar. Daarna was het probleem verholpen.

De volledige versie, Radio Alarm, kreeg gisteren nog een flinke update die de beschreven nieuwe layout in de app bracht. Nu kun je net als in de Lite-versie ook de artiest- en zenderinformatie zien in een lichtkrant die onderin beeld langskomt. Fraai is dat je de helderheid van het beeld kan aanpassen met een schuifknop, maar die optie is niet nodig. Radio Alarm (Lite) werkt namelijk ook op de achtergrond. Sterker nog: je moet ‘m zelfs op de achtergrond draaien om er de volgende ochtend door gewekt te worden. Het is wel handig om een oplader aan je iPhone te hangen, want het batterijverbruik wordt er door de applicatie niet minder om.

Het is niet helemaal bekend wat de volledige versie meer biedt dan de Lite-variant. Volgens de App Store-omschrijving biedt alleen de betaalde applicatie ‘oneindig luisteren naar muziek’, maar het is niet duidelijk tot hoeveel tijd de gratis versie is bekort.

Er zijn natuurlijk meer applicaties die je met muziek kunnen wekken. Eerder dit jaar recenseerden we nog de goede wekkerradio-app TuneIn Radio.

Downloaden: Radio Alarm Lite (gratis)
Downloaden: Radio Alarm (tijdelijk €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 19:15
Categorie Muziek
Onderwerpen radio, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.