NewsTweet Reader: gratis Twitter- en RSS-lezer voor iPad

NewsTweet Reader is een (tijdelijk) gratis applicatie voor de iPad waarmee je berichten van gewenste sites en berichten van Twitter zonder account kunt bekijken en lezen. Het heeft de layout en opmaak van een krant maar verwijst voor het hele artikel door naar de website zelf.

NewsTweet Reader voor iPad feedsHet Scandinavische NewsTweet Reader is amper twee weken oud en is nu al afgeprijsd van 0,79 euro naar gratis. Het is niet bekend hoe lang deze app gratis is dus wacht niet te lang als je nog op een goede nieuwsreader zit te wachten. NewsTweet Reader is een iPad-applicatie waarmee je RSS-feeds en Twitter-berichten kan lezen zonder er een account voor nodig te hebben.

Je voert de naam van een website in, de applicatie zoekt de website erbij en brengt je automatisch de nieuwste berichten die erop staan. Verhalen zijn gegoten in de vormgeving van een krant en met een doorklik kom je bij het originele artikel. Nieuws van Twitter binnenhalen kan ook zonder account. Het gaat op twee manieren: via tweets die in de buurt zijn geschreven of zoekopdrachten die je zelf aangeeft. In beide gevallen haalt NewsTweet Reader de meest actuele berichten op.

NewsTweet Reader voor iPad twitter zoekopdracht

Geinig is dat de functies ook gecombineerd zijn. Zo kun je in een RSS-artikel kijken naar de ‘Storybuzz’ en zie je wie er over die pagina getweet heeft en wát. Helaas werkt die functie uit ervaring alleen goed bij spraakmakende artikelen van populaire websites. Kleinere sites geven nauwelijks resultaten.

Downloaden: NewsTweet Reader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 19:55
Categorieën Nieuws, Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis, rss, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.