Qype 5.0: restaurants en bedrijven vinden verbeterd

De locatie-app Qype, een soort Gouden Gids op de iPhone, heeft meer recensiemogelijkheden en zoekopties gekregen. Handig!

Qype locatie-app iPhone variant YelpDe locatie-app Qype, ooit betiteld als een Europees alternatief voor Yelp maar inmiddels door die partij overgenomen, heeft een grote update gekregen voor de iPhone. Qype 5.0 maakt het vooral leuker om recensies achter te laten over restaurants, hotels en andere bedrijven. Vanaf nu is het mogelijk te reageren op recensies en een compliment te versturen voor een stukje. Daarnaast kan je de recensies in opgemaakte vormgeving bekijken.

Lange recensies van een bedrijf zien er nu prachtig uit in Qype; alsof het artikelen in een deftige nieuwsapp zijn geworden. Bovenin beeld lees je een kop, daaronder de sterrenwaardering en datum, dan de tekst in goed duidelijke letter, daaronder een blokje over de auteur en daaronder dus nu de nieuwe reactie- en complimentenruimte. Met pijltjes rechtsboven in beeld kan je door recensies bladeren. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk een recensie te schrijven.

Qype 5.0 voor iPhone blaast verder hoog van de toren over haar vernieuwde zoekfunctie. Tijdens het typen in de zoekbalk, krijg je al suggesties in de zoekbalk van nabijgelegen bedrijven, categorieën en plekken. Het zoeken moet in het algemeen makkelijker gaan volgens Qype, en de sorteeropties zijn ook talrijker gemaakt. De resultaten laten nu van zichzelf de meest relevante resultaten zien, maar je kan sorteren op afstand, beoordeling, grootste overeenkomst met je zoekopdracht of je kan ten slotte beoordeling en afstand in één filter meenemen. Een andere nieuwe sorteeroptie tref je in je opgeslagen favorieten. Die kan je nu sorteren op afstand, alfabet en de resultaten in chronologische volgorde bekijken.

Qype restaurants in de buurt Qype informatiepagina restaurant

Je kan andere gebruikers al langer toevoegen als connecties in de app, maar dankzij de nieuwe recensiemogelijkheden, wordt de sectie Feed waarin je activiteit van jou en vrienden zichtbaar is, misschien wat levendiger. Dankzij de reactiemogelijkheid bij recensies, zou het best kunnen dat het sociale gedeelte van Qype wèl losloopt.

Downloaden: Qype (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 20:27
Categorie Reizen
Onderwerpen locatie, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.