iOS game-update: Trenches II weer populair, Need for Speed Most Wanted freemium en meer

Up In Flames is een nieuwe Angry Birds-achtige game voor iPhone en iPad en strategiespel Trenches II scoort ook na de heruitgave op iOS.

GU DI Up In Flames Angry Birds-like game iPad iPhoneHet strategiespelletje Trenches II, dat zich volledig afspeelt in loopgraven over de hele wereld, is nog steeds goed voor populariteit. De game bestormt momenteel de lijst met meest gedownloadde games in Nederland als de Amerikanen het strand van Normandië. Up In Flames komt voorlopig niet in aanmerking voor succes, maar eerlijk is eerlijk: de Angry Birds-achtige game doet er misschien ook niet hard genoeg zijn best voor. Towelfight 2 is gelukkig wat origineler. En: krijgen we een freemium-variant van Need for Speed Most Wanted?

Wordt Need for Speed Most Wanted ook freemium?

GU DI Need for Speed Most Wanted freemium iPhoneReal Racing 3 is niet uitgekomen in China, maar daar hebben ze vanaf vandaag wel iets heel anders: een gratis te downloaden variant van Need for Speed Most Wanted met de principes van Real Racing 3. Het is namelijk niet alleen gratis te downloaden, maar het heeft ook hetzelfde multiplayer-principe van Real Racing 3. Je racet dus tegen de tijden van je vrienden die het spel ook hebben en eerder al een tijd op dezelfde race hebben neergezet. Ondertussen kan je de betere auto’s in het spel pas kopen als je flink doorspaart op de eerdere races, en hetzelfde gaat vast op voor upgrades en bewapening van je bolide. Of wij de Chinese aanpak van Need for Speed Most Wanted ook kunnen verwachten, is nog niet bekend. Eerst maar eens de vraag: zit je erop te wachten?

Trenches II terug en populair

GU DI Trenches II iPad iPhoneEen kleine heldendaad van ontwikkelaar Thunder Game Works: het bewind van hun uitgever Electronic Arts beviel ze zo slecht, dat ze zichzelf hebben vrijgekocht en nu Trenches II alsnog in eigen beheer uitbrengen. Zo luidt de koene, detailloze versie van het verhaal dat Trenches II nu weer in de App Store staat na een tijd afwezig te zijn. Het loonde voor Thunder, want het spel gooit in ieder geval in Nederland momenteel opnieuw hoge ogen. In het tweede deel kruip je de loopgraven in met meer troepen en landen dan voorheen, en ditmaal krijgt iedereen met elkaar aan de stok. Zo reis je 50 locaties af om daarin loopgraafgevechten te houden met ook nog eens nieuwe grondtroepen en artillerie. In totaal zijn er meer dan twintig eenheden en nieuwe valstrikken waarmee je het de tegenstander lastig maakt. Als de Britten, Fransen of Duitsers, kleineer je online tegenstanders in deathmatch (meeste moorden) of king of the trench (dominantie), of je doet een individuele stap in het verhaal of Skirmish-modes met willekeurige missies en moeilijkheidsgraad. Met zo’n veelzijdigheid, is het niet zo raar dat het strategiespelletje nog steeds goed boert op de iPhone en iPad.
Downloaden: Trenches II (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Up In Flames: Angry Birds met vlammetjes

GU DI Up In Flames iPhone screenshotZeg, heb je nog behoefte aan een Angry Birds-achtig spel met een ander thema? Nee hè? Wat, wel? Dat komt goed uit. Het afgelopen donderdag uitgekomen Up In Flames krijgt alsnog zijn moment of flame in de iOS game-update nu er vandaag bitter weinig andere games uitkwamen die het bespreken waard zijn. Up In Flames vervangt de boze vogels voor de vuurtjes die je draken spugen en loslaten op de steeds complexer wordende stellages waar je andere draakjes uit moet bevrijden. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer objecten en uitdagingen je in de weg staan om de vlammen de goede kant op te sturen. Zo zijn er springschansen waardoor een vuurklodder per direct omkeert en eten bepaalde draakjes je vuurtjes op. Om een boertje te laten. Niet om in je voordeel te werken. We hebben eigenlijk niet bijgehouden hoeveel Angry Birds-achtige spelletjes de uitgever Chillingo al heeft uitgepoept, maar we kunnen wel stellen dat Up In Flames het subgenre geen duw in de rug gaat geven. Met 75 levels kan je er genoeg lol uit halen, maar memorabel is het allemaal allerminst.
Downloaden: Up In Flames (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Towelfight 2

GU DI Towelfight 2 iPad iPhoneEen dual-stick shooter die net even anders in elkaar steekt dan je gewend bent: Towelfight 2. Even vertalen: handdoekgevecht 2. Dat klinkt alvast spannend. In het spel ben je een oude baard die van willekeurig gebied naar willekeurig gebied wandelt. In elke nieuwe ruimte ter grootte van het scherm, krijg je een aantal tegenstanders voor je kiezen die je dient af te schieten door goed te lopen en te mikken – waarvoor je de twee sticks aan de buitenkanten van het scherm gebruikt. Hoe meer ruimtes je verkent, hoe groter het gebied op je kaart wordt. Als je even vastzit, kan je teruggaan naar je basis en vanuit daar een andere route nemen. Hoe verder je je terrein uitbreidt, tegen hoe meer je content je in het spel aanloopt die je gaandeweg het schietavontuur kan inzetten. Er zijn 14 power-ups, 40 wapens en 80 variaties daarop: aardige aantallen. En hoewel de spelwereld willekeurig mag zijn opgezet, is het van tevoren wel bekend en ingelijnd dat je vijf verschillende soorten omgevingen zal doorkruisen en dat je met je verzamelde munten in arena’s kan vechten waar de moeilijkheidsgraad behoorlijk hoger ligt. Ontwikkelaar Butterscotch Shenanigans belooft een campagne van in totaal 4 tot 8 uur, afhankelijk hoeveel je eruit haalt. Best aardig voor een schietspelletje met twee sticks. Lekker anders.
Downloaden: Towelfight 2 (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=Z_umIKf4XbY

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 19:31
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.