iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Put That Thing Away: prentenboek over iPad-verslaving

Het Nederlandse prentenboekje Put That Thing Away beschrijft in tekeningen ongetwijfeld bekende situaties tussen een man en een vrouw waar net een iPad is tussengekomen. Is de iPad echt de verstoorder van de relatie?

Put That Thing Away iPad-verslaving prentenboekHet begon onschuldig, die iPad in je huis. Maar nu kan je geen televisieprogramma opzetten zonder Apple’s tablet ook in de hand te hebben. Sterker nog: televisie kijken is het ding voor erbij geworden! Herkenbaar? Wel voor Sylvia van Ommen. De cartooniste maakte een klein prentenboek over iPad-verslaving met de kenmerkende naam ‘Put That Thing Away’ of: ‘Leg dat ding eens weg’. Je kan het voor een euro downloaden voor iBooks op de iPad.


Put That Thing Away iPad afwassenVan Ommen begon vorige jaar aan haar verhaal zonder woorden, net nadat haar vriend een iPad kreeg en niet meer zonder kon. De schrijfster en illustrator liet het verhaal vervolgens een jaar lang op de plank liggen – totdat Apple iBooks Author uitbracht en het voor iedereen mogelijk is geworden een boek voor iBooks te maken. Leg dat ding eens weg is vanaf deze week in 32 verschillende App Stores te downloaden, waaronder natuurlijk de Nederlandse en Belgische.

Het verhaal bevat vijftien tekeningen met wellicht erg bekend voorkomende situaties met een iPad, ook al zijn ze hier toevertrouwd aan twee bosdieren die bij elkaar in huis wonen. Terwijl de vrouw het huishouden en praktisch alles in huis doet, is manlief maar met één ding bezig. Hoe kan een relatie goed gaan met de iPad ertussen?

Downloaden: Put That Thing Away (€0,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.