Flayvr voor iPhone: snel fotoalbums op datum indelen

Flayvr is een nieuwe iPhone-app waarmee je foto's automatisch en razendsnel in albums kan onderbrengen, zodat je ze makkelijk per feestje of evenement opzoekt. Helaas werkt Facebook-delen gebrekkig en zijn foto's low-res.

Flayvr iPhone app headerGewoon een vraag: hoeveel foto’s heb je in het fotoalbum van je iPhone staan? De dames en heren achter Flayvr hadden er in ieder geval genoeg om doodmoe te worden van het eindeloze scrollen om eens een foto aan iemand anders te laten zien. Die frustratie vormde het begin van het app-idee dat uitgroeide tot Flayvr. Een applicatie die razendsnel je foto’s onderverdeelt in albums van momenten en locaties, die je meteen kan delen op sociale netwerken.

Aan het idee van Flayvr valt weinig af te dingen. Everpix was een eerdere applicatie die je foto’s automatisch onderverdeelde in albums, maar combineerde het wel met een online opslag waar je misschien niet om vroeg. Flayvr niet: die scant je fotoalbum, bepaalt aan de hand van de fotolocaties en de tijdstippen welke foto bij welke sessie hoort, en creëert automatisch en verbazingwekkend aparte albums. Elk album is automatisch opgemaakt in een soort Windows Phone 7-achtige tegelomgeving, met foto’s die verschuiven en van plek verwisselen zodat er wat dynamiek in de collectie komt. Filmpjes worden zelfs meteen afgespeeld in een tegel.

Flayvr foto's als tegels iPhoneFoto’s die je niet in de collectie wilt hebben, kan je eruit gooien. Daarna kan je twee dingen doen: niks, of het album delen. Dat kan op Facebook, Twitter, Google+, per sms en per e-mail. En daarbij moeten we meteen aantekenen dat we de belangrijkste eerstgenoemde niet aan de praat krijgen. In ieder geval als we een fotocollectie willen doorzetten zonder personen te taggen. Op de andere netwerken levert delen geen probleem op… maar blij worden we er ook niet van. De kwaliteit van de foto’s die je via een openbare URL deelt is namelijk armzalig. Foto’s zijn uitgevoerd in lage resolutie, zitten daardoor ook barstensvol ruis en het stomste is misschien wel dat je de foto’s geenszins op groot formaat kan bekijken – laat staan opslaan. Flayvr lijkt een eenvoudige optie om snel fotoalbums te delen, maar op deze manier zien je vrienden en contacten alsnog weinig van je kiekjes.

Downloaden: Flayvr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 14:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotoalbum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.