Mine iPhone-app laat zien wat je koopt

Het nieuwe sociale netwerk Mine laat je makkelijk bijhouden en uploaden welke aankopen je hebt gedaan en waarom. Je volgers kunnen je berichten liken en erop reageren.

Mine laat zien wat je koopt iPhoneJe hebt je vrienden al laten zien waar je nu weer een kop koffie drinkt met Foursquare, welk televisieprogramma je kijkt met GetGlue en wat je inspireert met Pinterest. Wordt het al tijd voor het volgende overzicht? De iPhone-app Mine staat nog in de kinderschoenen, maar met een idee dat wel eens groot kan gaan worden. In de applicatie geef je aan wat je hebt gekocht. Zo kunnen vrienden je alsmaar groter wordende gamecollectie bijhouden en zie je welk oud werk van Dylan je vader nu weer heeft opgedoken.

Mine gekochte objecten ScarbirMine geeft een belangrijke les aan andere applicaties, als je de app de eerste keer opstart. Het verwelkomt je meteen met een sfeervol introfilmje met grappige beeldovergangen van producten die mensen hebben gekocht. Na die minuut voelt het verplicht registeren met je Facebook- of Twitter-account helemaal niet zo bezwaarlijk meer. Je krijgt een scherm te zien met de laatste aankopen van enkele voorbeeldgebruikers en wordt vervolgens actief aangemoedigd zelf een aankoop bekend te maken.

De app, overigens gemaakt in Palo Alto, staat nog wel in de kinderschoenen. Die interessante timeline van andere gebruikers, zie je niet meer terug nadat je je eerste gekochte item hebt geüpload. Daarna stuit je alleen nog op je eigen items en mag je via een zoekbalk of via je contactenlijst op de iPhone op zoek gaan naar andere gebruikers. Die kan je op jouw beurt volgen om hun aankopen te zien.

Mine voorbeeld van gekocht productBehalve het verdwijnen van de (leuke!) lijst met aankopen van onbekenden, is de app in nog iets inconsistent. Zo krijg je de eerste keer dat je een aankoop bekend maakt, een keuzemenu waarop je kan aangeven of je een cd, boek of iets anders hebt gekocht. Dat scherm zien we bij de tweede en derde aankoop al niet meer. De handeling is dan als volgt: je zoekt op een product, de app vindt afbeeldingen die passen, je kiest er een. Dan kan je de naam nog bijschaven, kan je aangeven waar je het product kocht en ook waarom. Directe deelknoppen leiden naar Facebook, Twitter en Tumblr en vervolgens hoef je alleen nog maar Done te drukken om het item op je profiel te zetten. Daarna is het voor je contacten en volgers binnen de app eenvoudig je aankoop te liken of erop te reageren. Met een druk op de foto, worden ze meteen doorverwezen naar een webshop waarop het artikel ook te koop is – en daar zit natuurlijk het businessmodel van Mine.

De app doet geenszins moeilijk over poespas en categorisering omtrent de aankopen die je uploadt. Je geeft ze een naam en klaar. Het ontbreken van een timeline met aankopen van onbekenden vinden we een gemis, maar houdt de app wel lekker overzichtelijk: het is een dagboek van aankopen van jou en mensen die je volgt. Misschien is het wel de eenvoud van de applicatie die Mine succesvol kan maken.

Downloaden: Mine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 16:10
Categorie Lifestyle
Onderwerpen in app aankopen, pinterest, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.