Push Ups Leader: fit worden met push-ups op de iPhone

Push Up Leader is een nieuwe app waarmee je push-ups op de iPhone kunt trainen. De app telt automatisch het aantal push ups en houdt een grafiek bij. Ook kun je trainen aan de hand van een schema van 4 weken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

push ups leaderPush Up Leader is een nieuwe gratis app waarmee je volgens de maker geen fitnessabonnement meer nodig hebt. Push-ups zijn oefeningen waarmee je hele lichaam wordt getraind je je borstspieren en je triceps traint. Als je met deze app aan de slag gaat kun je na verloop van tijd meer dan 100 push-ups doen. De app bevat een programma voor vier weken, waarbij je zelf de complexiteit kunt instellen. In een halve minuut moet je proberen zoveel mogelijk push-ups te doen, maar je kunt dit ook instellen naar een tijdsduur tussen 0 en 120 seconden. Een soort metronoom telt met je mee, terwijl je de push-ups aan het uitvoeren bent. En wanneer je klaar bent hoef je niet handmatig in te voeren hoeveel push-ups je hebt gedaan, want de iPhone meet dat automatisch. Je moet de iPhone dan wel in een broekzak of sportarmband opbergen, zodat de accelerometer van de iPhone je bewegingen kan meten.

Iedereen kan met deze app aan de slag gaan, op elk gewenst niveau. Via de instellingen kun je aangeven hoe bewegingsgevoelig de app is en welke geluidjes er klinken tijdens het aftellen. De app maakt automatisch een grafiek van je prestaties, zodat je (als het goed is) een stijgende lijn kun ontdekken. Elke week zijn er drie dagen waarop je de oefening moet uitvoeren, dus aan slechts 12 trainingen heb je genoeg om een goede basis neer te zetten. Heb je moeite om de discipline erin te houden bij het down van push-ups, dan kan deze app je er wellicht mee helpen. Persoonlijk had ik wat tijd nodig om de trainingsinstellingen van de app te begrijpen en de twee onderdelen met uitleg zijn door het kleine lettertype wat moeilijk leesbaar, maar als je er even wat tijd in investeert is het prima te gebruiken.

Downloaden: Push Ups Leader (gratis nu € 0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2011, 2:42
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.