PureShot-app geeft iPhone-camera geavanceerde instellingen

PureShot is een camera-app voor de iPhone. Met PureShot heb je net als bij Camera+ allerlei geavanceerde camera-instellingen voor nog mooiere foto's.

pureshot iphoneOntwikkelaar Michael Hardaker probeert met PureShot een app te maken voor de fanatieke iPhone-fotograaf. Professionele fotografen halen er misschien hun neus voor op om met een iPhone te fotograferen, maar zit je er net tussenin, dan is PureShot een app om eens goed naar te kijken. Je kunt de exposure-instellingen aanpassen, histogrammen voor RGB en witbalans bekijken en meer.

De sluitertijd kun je ook vertragen om betere foto’s in situaties met weinig belichting te maken. Foto’s sla je op als ongecomprimeerde TIFF’s. Je kunt bij het maken van foto’s kiezen uit hoge kwaliteit JPEG (zonder compressie), maximale kwaliteit JPEG of dRAW TIFF (TIFF zonder nabewerking en geen compressie).

PureShot zou een alternatief voor de PureView-cameratelefoons van Nokia kunnen zijn. De naam wekt in ieder geval wel die indruk. PureShot is niet zozeer bedoeld voor recreatief gebruik en heeft dan ook bewust geen filters en effecten. Het gaat erom foto’s te maken in de maximale kwaliteit die met de iPhone-camera haalbaar is. Je kunt de foto’s van je iPhone naar de desktop halen en daar verder bewerken. Veel instellingen die je op een normale camera vindt zie je ook terug in de PureShot-app. Zo kun je iezen tussen een 4:3 of 1:1 beeldverhouding, bekijk je realtime de ISO-waarden en GPS-locatie-info en heb je vier histogrammen om te zorgen dat de mandarijntjes op de foto hierboven niet zo knaloranje zijn dat het onnatuurlijk wordt.

pureshot iphonePureShot heeft directe integratie met andere apps, zoals Dropbox en fotobewerkers voor iOS. Een handleiding in de app helpt je op weg. PureShot’s grootste concurrent zal de app Camera+ zijn, die door veel iPhone-fototgrafen wordt gebruikt om betere foto’s met de iPhone-camera te maken.

Downloaden: PureShot (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2013, 15:27
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.