StyleClash: maak abstracte kunst met app van Stedelijk Museum

StyleClash is een app van kunstenaar Jochem van der Spek, waarmee je abstracte kunstwerken kunt maken. StyleClash is in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam gemaakt.

styleclash icoonSubmarine Channel heeft in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam een gratis iPad-app uitgebracht met de naam StyleClash. Dit is een app waarmee je zelf aan de slag gaat. Styleclash is bedacht door gamedesigner en kunstenaar Jochem van der Spek. Je maakt abstracte kunstwerken met een virtuele 3D-schildermachine, waarbij je een combinatie van penselen, krijtjes, wieltjes en motoren kiest, die allemaal van invloed zijn op het resultaat. De machine maakt je kunstwerk terwijl je ontspannen achteroverleunt en denkt: “ach, iedereen kan schilderen”.

De machine beweegt over het canvas waarbij je de machine op allerlei manieren kunt ‘pimpen’. Het eindresultaat deel je op de website van Submarine Channel of op Facebook of Twitter. Verzenden per e-mail wordt ook ondersteund. Maak je een filmpje van de schildermachine, dan kun je die via YouTube, Facebook of e-mail delen. Je kunt ook schildermachines van anderen inladen en aanpassen aan jouw smaak.

Downloaden: StyleClash (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2013, 13:29
Categorie Amusement
Onderwerp kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.