Labyrinth Lunacy: doolhofgame met 3D-achtbaan voor iPhone en iPad

Labyrinth Lunacy is een achtbaan-game met labyrinth. In plaats van een rechthoekige houten bak heeft Labyrinth Lunacy een houten achtbaan, waarop de kogel versneld naar beneden glijdt.

labyrinth-lunacyDe nieuw verschenen game Labyrinth Lunacy probeert meerdere spelideeën met elkaar te combineren en doet dat op een fraaie manier. Labyrinth Lunacy is in de eerste plaats een labyrint-game, waarbij je moet proberen om een metalen kogel naar het eindpunt te krijgen, zonder in allerlei gaatjes te vallen. De baan is deze keer niet een rechthoekige bak, maar een rollercoaster-achtige 3D-constructie. Dat betekent dat de kogel zomaar met een rotvaart naar beneden kan suizen, recht op de gevreesde gaten af. De kogel wordt door de zwaartekracht aangetrokken en rolt op sommige stukken sneller. Om het extra moeilijk te maken zijn er muren en andere obstakels aanwezig. Pret voor de hele familie en ook te spelen op de iPad.

labyrinth-lunacy-iphoneLabyrinth Lunacy is namelijk een universele app, die je voor €0,89 op al je iPhones en iPads kunt installeren. De eenvoudigste levels zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en ouderen. Voor alle andere spelers zijn de latere levels uitdagend genoeg. Er zitten 30 levels in de eerste versie van deze game. Er zullen meer worden toegevoegd als de spelers erom vragen. Dus mocht de game bevallen, vergeet dan niet om de ontwikkelaar een e-mail te sturen of in je iTunes-review aan te geven dat je meer wilt. Het mooie van de game is dat er is gekozen voor een 3D-achtbaan, waarbij schaduwen en andere effecten mooi worden weergegeven. En toch heb je er niet de nieuwste iOS-versies voor nodig.

Als je het over doolhofgames op de iPhone hebt, dan is de Labyrinth-serie eigenlijk het meest bekend. Maar die houdt vast aan een traditionele rechthoekig houten bak met obstakels. Labyrinth Lunacy voegt er weer echt iets nieuws aan toe door de houten bak allerlei grillige vormen en 3D-hoogteverschillen te geven.

Downloaden: Labyrinth Lunacy (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

De video die de ontwikkelaar heeft gemaakt is helaas niet zo professioneel, maar laat wel zien hoe het werkt en hoe realistisch de geluidseffecten zijn:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2013, 16:00
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.