ProCam 2 voor iPhone: selfies voor het fotograferen bewerken

Foto-app ProCam 2 voor iPhone kan scheve foto's nu automatisch rechttrekken en heeft nieuwe bewerkingen voor het schieten van een selfie.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

procamHet goed gewaardeerde ProCam 2 is geüpdatet met een aantal leuke nieuwe functies voor fotografen. Zo heeft de app nu een nivelleringsmodus waarbij de app de uitlijning van de zoeker in realtime corrigeert en foto’s automatisch rechttrekt om ze op de horizon af te stemmen. Daarnaast heb je als gebruiker tijdens het fotograferen veel meer mogelijkheden voordat je een foto maakt. Zo kun je voordat je een foto schiet nu ISO-waardes en exposure-gegevens bekijken en heeft de camera aan de voorkant nu bewerkingsmogelijkheden die je vooraf kunt toepassen. Een mooie selfie maken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Lees ook: iPhone-apps voor selfies – welke zijn de moeite waard?

Maar die nieuwe bewerkingsmogelijkheden -zoals belichtingscorrectie en verzadiging- zijn niet het enige wat gebruikers vooraf kunnen instellen bij gebruik van de camera aan de voorkant. Je kunt nu namelijk ook live filters en lenzen over voorkantfoto’s leggen voordat je ze maakt. Naast die nieuwe functies hebben de makers van ProCam 2 ook een aantal dingen aangepast in de interface, zodat de app eenvoudiger in de bediening is. Het menu met opties en het menu om een foto-modus te kiezen zijn bijvoorbeeld samengevoegd en de flits- en ISO boost-knoppen vind je nu in de menubalk links.

procam 2gegevens

Tot slot zijn er allerlei technische aanpassingen aan de scherpstelling en belichting gedaan en is er goed nieuws voor iPhone 4S-bezitters: ProCam 2 ondersteunt nu TIFF-formaat voor dat apparaat. Voor wie ProCam 2 nog niet kent: de app heeft een bijna ontelbare lijst aan functies, net als de originele ProCam app. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de resolutie van foto’s en video’s aan te passen, net als de beeldratio en framesnelheid. ProCam 2 onderscheidt zich van zijn voorganger door de gestroomlijnde interface en nieuwe functies, zoals de SloMo-modus.

Downloaden: ProCam 2 (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 20:12
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, fotofilters, ProCam 2, selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.