TimeSquare: dé uitagenda voor optredens en concerten?

TimeSquare voor iPhone is een gratis te downloaden concertagenda met een overzichtelijk blokkenschema. Voeg je podia toe en zie wat er komt.

Concertagenda TimeSquare iPhoneDe nieuwe Nederlandse iPhone-app TimeSquare is zo’n simpel idee dat je als muziekliefhebber het liefst zelf had verzonnen. Het neemt de vorm van een blokkenschema uit een festivalprogramma als basis voor een nieuwe uitagenda. Je zet je favoriete poppodia en cafés met live optredens onder elkaar en ziet meteen welke optredens er aanstaande zijn door gewoon maar te scrollen.

De release van TimeSquare wordt beklonken op het Groningse muziekevenement Eurosonic Noorderslag van 15 en 18 januari, maar de iPhone-applicatie is reeds te downloaden en werkt in de basis al. De eenvoud van de app, dat is duidelijk de grote kracht. Links zie je een lijst met afkortingen van de muziekpodia die je hebt toegevoegd, bovenin zie je de eerste drie dagen. In blokken in het midden zie je wie er optreedt op welke dag op welke plek. Met vegen naar links bekijk je de volgende dagen, tot maanden vooruit.

TimeSquare locaties toevoegen TimeSquare poppodia onder elkaar

Een optreden waar je naartoe wilt, wordt groen gemarkeerd in het blokkenschema. Daarvoor druk je alleen maar op de ‘Ik wil gaan’-knop, in het venster dat onderin beeld schuift. Daar zie je de aanvangstijd en de locatie uitgeschreven, net als een Facebook-uitnodigingsknop en deelknoppen voor Twitter, sms en e-mail. Mist er dan niet iets? Absoluut wel. Naar een opvraagbare webpagina met informatie over de artiest zoek je vergeefs. Je kan niet snel naar de pagina van het poppodium en vindt evenmin een algemene beschrijving van de band, bijvoorbeeld geplukt uit de uitgebreide muziekdatabase van Last.fm. Of misschien nog liever: YouTube-video’s. Dat zagen we liever dan iets frivools als de veranderende foto op de achtergrond (waardoor de app trouwens sterk op de WOWcal-apps lijkt).

TimeSquare ik wil gaan TimeSquare hoofdmenu

Op de pagina Over TimeSquare zien we hetzelfde als wat we door de regels heen lezen in de e-mail van de Leidense ontwikkelaar Zooma. TimeSquare is op dit moment nog een minimum viable product, een basisversie van een product dat nog flink moet worden uitgebouwd:

Om de app door te kunnen ontwikkelen hebben we eigenlijk een serieuze investeerder en sterke mediapartners nodig. Gesprekken worden gevoerd, we zullen zien. Maar we doen het vooral omdat we het leuk vinden. Ook als we geen investering kunnen binnenhalen, programmeren we gewoon lekker door in de avonduurtjes.

Eurosonic Noorderslag lijkt een uitmuntend presentatiemoment om mediapartners uit de muziekindustrie te vinden. Het Groningse muziekfestival trekt beginnende bands, radiozenders en platenmaatschappijen uit de hele wereld aan. Voor de muziekliefhebbers is het te hopen dat TimeSquare zich flink ontwikkelt. De app kan qua overzichtelijkheid de strijd met Songkick Concerts aan.

Downloaden: TimeSquare (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2014, 13:30
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen activity, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.