iOS game-update: Limbo is Game van de Week, update Smurfs’ Village en Treasure Tower Sprint

Smurfs' Village is nog altijd razend populair, laat de nieuwste update voor iPhone en iPad wel zien. Onze Game van de Week is Limbo.

GU VR Limbo iPad iPhoneHet platformspel Limbo laat zich moeilijk in normale penstreken beschrijven; zo anders en innemend is de ervaring die we Game van de Week noemen. Dus vergeef ons als je hier en daar op een ogenschijnlijke overdrijving stuit als je Limbo nog niet hebt gespeeld. Wat iedereen nog wel speelt, is Smurfs’ Village: de laatste update is nu alweer overladen met 5 sterren-reviews. We maken het af met een Perzisch avontuurtje.

Treasure Tower Sprint: Pac-Man

GU VR Treasure Tower Sprint iPad iPhoneJe bekijkt het van boven, schuin althans, en je hoofddoel is het pakken van alle muntjes in de speelvelden. De vergelijking tussen Treasure Tower Sprint en Pac-Man is zo gemaakt, zeker als je bedenkt dat Treasure je gaandeweg ook nog lastig valt met tegenstanders die over dezelfde muntjespaden lopen om je er een beuk op te verkopen. Maar wacht: die gevechten gaan dus wel even anders. In veel gevallen grijp je zelfs naar een wapen om tikken te verkopen tegen kwaden die twee keer zo groot zijn als jij. Er zijn zeventig vloeren, speelvelden dus, waarin je kan kiezen om de bewakers te ontwijken of wel de confrontatie aan te gaan. Hoe meer upgrades je krijgt, hoe sterker jij natuurlijk wordt. Het duurt niet lang voordat de muntendrang zich van je meester maakt; nog veel erger dan het stippen scoren in Pac-Man. Een geinig klein spelletje, en daar zorgt vooral de visuele stijl door. Die doet sterk denken aan Prince of Persia en Aladdin, en dat is een thematiek die misschien wel veel te weinig wordt aangehaald.
Downloaden: Treasure Tower Sprint (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=CTRnA9tGDfQ

Smurfs’ Village krijgt grote update

GU VR Smurfs' Village iPad iPhoneHet is even geleden dat we over Smurfs’ Village schreven, maar vandaag is er alle reden om weer eens door een vergrootglas te kijken. De reden: het virtuele Smurfendorp heeft een flinke update gekregen. De meest in het oog springende verandering is de nieuwe hut van de Magiesmurf. Die kan je dagelijks één keer aantikken om een stoot goedjes en ervaringspunten te krijgen. En plaats je het podium van de magische blauwerik ernaast, dan verdubbelt de hoeveelheid goederen die je ontvangt zelfs! Bij het neerzetten van het Smurfencafé kan je ook rekenen op een XP-bonus, als je bijbehorende gezellige gelegenheden ook hebt neergezet. Maar laten we vooral niet vergeten dat er ook gewerkt moet worden. Bijvoorbeeld met de nieuwe traktor van de Boersmurf om alle maïskroppen razendsnel kort te hakken, of het nieuwe land dat je erbij kan betrekken om het verbouwen weer op uit te voeren. Dat Smurfs’ Village nog altijd een gigahit is, is wel duidelijk aan het aantal recensies in de App Store. De update staat op datum van 4 juli 2013, en telt in de Nederlandse App Store nu al 103 beoordelingen. De update alleen al! Er wordt flink gesmurft.
Downloaden: Smurfs’ Village (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Limbo

Game van de WeekHet begint nog onschuldig. Je zet de eerste stappen als een zwart silhouet in een bos met alleen maar grijstinten. Er is geen achtergrond van hoe je er komt, er is geen muziek, er is zelfs geen bliepje als je springt. Limbo speelt als een platformspel, maar pakt je in met een onvergelijkbare sfeer. Het eerste en dominante geluidseffect dat je hoort is het vertrappen van het gras onder je voeten, en zo loop je vanaf de zijkant bekeken door de eerste schermen heen. Je versleept een bootje, zoekt een kist waar je op kan staan, loopt verder en dan… PATS. Een rattenval klapt dicht zodra je er over loopt en de dood volgt onherroepelijk. Het is een voorteken. Limbo verheft ‘luguber’ tot kunst, en gooit je in moordtempo dood met allerlei valstrikken die je hart sneller doen kloppen. Reuzenspinnen, rollende stenen, knoppen die pletten, rap stijgend water: Limbo voert ze op in scenario’s die je niet voor mogelijk houdt. Waarin je vaak maar een fractie van een seconde hebt om een puzzel – want zo mag je de ‘losse’ schermen best noemen – op te lossen en te overleven. Situaties die je alleen overleeft dankzij de snaarstrakke besturing, die perfect van de Xbox en PlayStation is overgezet naar het touchscreen. Limbo verlangt afzondering, in het donker, met koptelefoon op, om er nóg meer in meegesleept te worden. Een onvoorstelbaar puur en beklemmend spel.
Downloaden: Limbo (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, limbo, smurfen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.