PocketDeals: digitale kortingsbonnen zoeken en gebruiken met gratis applicatie

PocketDeals is een nieuwe gratis applicatie, waarmee je digitale kortingsbonnen van allerlei bedrijven kunt zoeken en gebruiken. De dienst werkt vooralsnog alleen in Groningen, maar zal nog voor het eind van 2011 landelijk worden uitgerold.

PocketDealsJe kent het vast wel. Je ziet een leuke aanbieding in een folder, maar daarvoor heb je een kortingsbon nodig die je moet uitknippen. Op het moment dat je dan naar de winkel wil gaan, merk je dat je je kortingsbon kwijt bent. Lastig natuurlijk. Daar probeert de nieuwe dienst PocketDeals een oplossing voor te bieden in de vorm van een gratis smartphone-applicatie met digitale kortingsbonnen die je overal en altijd bij je hebt.

PocketDeals is een initiatief van de 23-jarige Communicatiestudente Karen Raats uit Groningen. Zij is gestart met het (nieuwe) concept naar aanleiding van haar afstudeerscriptie over “mobile couponing”, oftewel digitale kortingsbonnen. “Ik was vanaf begin af aan overtuigd van de potentie van digitale kortingsbonnen, maar de resultaten uit mijn onderzoek waren nog positiever dan ik zelf had verwacht. Meer dan driekwart van de respondenten gaf aan dat zij een dergelijke applicatie zouden downloaden en gebruiken”, aldus Raats die inmiddels is afgestudeerd. Voor haar onderzoek nam ze een online enquête af onder 595 smartphonegebruikers.

PocketDeals is op woensdag 6 juli van start gegaan en is vooralsnog alleen beschikbaar in de stad Groningen en enkele plaatsen en dorpen in de provincie Groningen. Naast gebruikers zijn ook bedrijven enthousiast over het concept. Inmiddels zijn meer dan 50 locaties aangesloten bij PocketDeals. Naast lokale ondernemers uit Groningen doen ook grote landelijke ketens, zoals La Place, mee met hun filialen in Groningen. Raats hoopt nog voor het eind van 2011 de dienst in heel Nederland te kunnen uitrollen. Ze krijgt daarbij hulp van IT-bedrijf Getlogic, dat investeert in het concept.

De gratis applicatie PocketDeals is beschikbaar voor de iPhone/iPod touch en Android-toestellen. De applicatie kan kortingen zoeken op basis van je huidige locatie. Deze kunnen gefilterd worden op afstand en categorie of gesorteerd worden op afstand, alfabet, nieuwste en categorie. Kortingen kunnen daarnaast op een kaartje worden weergegeven. Ook is het mogelijk om zelf een plaats te kiezen en te bladeren door de beschikbare kortingsbonnen.

Kortingsbonnen kunnen worden opgeslagen en zijn vervolgens via een apart tabblad (Opgeslagen) direct toegankelijk. Om een kortingsbon te activeren dien je de slider te gebruiken zoals je gewend bent om je iPhone of iPod touch te ontgrendelen. Dit voorkomt dat je per ongeluk een kortingsbon activeert. Je kunt een kortingsbon namelijk maar een bepaald aantal keren gebruiken. Daarnaast kun je een kortingsbon via E-mail, Twitter of Facebook met vrienden delen. Om je korting te innen toon je vervolgens bij het afrekenen de kortingsbon die op het scherm van je toestel wordt weergegeven.

Ook kunnen bedrijven aan favorieten worden toegevoegd, die dan weer via het tabblad ‘Favorieten’ toegankelijk zijn. Zodra er nieuwe kortingsacties van een favoriet bedrijf worden toegevoegd, kun je daarvan als gebruiker een pushnotificatie ontvangen. Voor bedrijven worden alle relevante gegevens, zoals het adres, telefoonnummer en de website getoond. Je kunt de locatie op een kaart weergegeven, een route uitstippelen, de website bezoeken of meteen vanuit de applicatie een belletje plegen.

Downloaden: PocketDeals NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2011, 17:43
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen deals, gratis, groningen, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.