Plex mediacenter-app op iPad voorzien van downloadfunctie

De mediacenter-app Plex is nu geschikt voor de iPad en iPhone en laat je video's en andere media downloaden naar je apparaten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Plex iPad iPhone mediacenterPlex, de app die je als mediacenter kan gebruiken om audio en video vanaf je desktop naar de iPhone en iPad kan streamen, is nu voorzien van een downloadfunctie. Met Plex kon je al allerlei aangemaakte bibliotheken op je computer – zoals iTunes, YouTube-favorieten of het iPhoto-album van een vriend – streamen naar je iPad en iPhone. Videobestanden die oorspronkelijk niet geschikt zijn voor de iPad, worden ter plekke klaargezet zodat je ze wel mobiel kan bekijken. Met de nieuwe PlexSync-functie, kan je de bestanden dus ook gereed zetten voor offline gebruik.


PlexSync wordt vooralsnog gratis aangeboden, maar wel als je reeds een PlexPass-abonnement hebt hebt van 3,99 dollar per maand, 29,99 dollar per jaar of 74,95 dollar voor een levenslang abonnement. In de loop van tijd zal het een zelfstandige abonnementsdienst worden waarvoor je apart betaalt. De hoogte van de prijs is nog niet bekend. Tot dat moment verkeert de functie in ‘Technology Preview’ status en wordt er gekeken hoe het werkt.

Plex iPad-screenshotWat in ieder geval werkt, is dat de metadata offline wordt meegenomen. Ook zonder internetverbinding zie je dus covers, achtergrondafbeeldingen en themamuziek van media in de app. Je betaalt zelf wat je synchroniseert om online te downloaden. Zo kan je restricties stellen aan de lengte ervan, het aantal items of kan je bijvoorbeeld alleen nog te kijken aflevering van je favoriete serie klaarzetten. Als je wel een verbinding hebt terwijl je kijkt, bespaart Plex de ruimte op je iPad of iPhone en het proces van klaarzetten. Goed voor je batterij.

Andere vernieuwingen van Plex zijn marginaler, maar ook aardig. Zo kan je audio nu net als video naar wens converteren naar andere bestanden, zoals WMA of FLAC-bestanden. Op de iPhone werpt de nieuwe visuele aanpak haar vruchten af: de app is er minder op gericht tijd in menu’s kwijt te zijn en presenteert meer op haar voorpagina. De instellingen zijn heringedeeld op functies die je vermoedelijk veel en weinig gebruikt en de startsnelheid van de applicatie is verbeterd. Belangrijker is misschien wel de snelheidswinst die is behaald doordat de app van tevoren berekent wat er op je server staat. Volgens de gelijknamige ontwikkelaar bespaart dat data die tijdens het bladeren over het netwerk wordt verstuurd. Als laatste zijn de vrienden beter binnen handbereik, en zie je in dezelfde sectie ook nieuwe vriendverzoeken staan.

Om Plex te gebruiken op de iPad en iPhone, heb je ook het mediacenter-programma voor de desktop nodig, die je gratis kan downloaden op de website van Plex.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, vanaf iOS 5.1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 23:07
Categorie Amusement
Onderwerpen audio, film, mediacenter, plex, video
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.