Mediacenter-app Plex kan nu bestanden offline opslaan op iPhone

De mediacenter-app Plex is vernieuwd voor de iPhone en geeft met PlexSync de mogelijkheid om offline video's te bekijken vanaf de desktop.

MyPlex iPhone iPod touch iPadPlex maakt het voortaan mogelijk niet alleen video’s en andere bestanden vanaf je desktop op de iPhone te bekijken, maar laat je die nu ook offline opslaan. Zo heb je geen internetverbinding meer nodig om de bestanden te bekijken op je iPhone, iPod touch of iPad. De applicatie is op punten heringedeeld. Zo is de vriendensectie prominenter naar voren gehaald en zie je daar meteen nieuwe vriendverzoeken verschijnen.

Ook voor de bestanden die vrienden beschikbaar stellen, geldt dat je ze offline kan opslaan. De mogelijkheid voor het offline prepareren heet PlexSync en is voorlopig gratis te gebruiken als je reeds een PlexPass-abonnement hebt voor 3,99 dollar per maand, 29,99 doller per jaar of 74,95 dollar voor altijd betalen. In de loop van tijd zal het een zelfstandige abonnementsdienst worden waarvoor je apart betaalt. De hoogte van de prijs is nog niet bekend. Tot dat moment verkeert de functie in ‘Technology Preview’ status en wordt er gekeken hoe het werkt.

Plex update 2.3 nieuw homescreenDe Flex-update zorgt ervoor dat je audio nu net als video naar wens kan converteren naar andere bestanden, zoals WMA of FLAC-bestanden. Op de iPhone werpt de nieuwe visuele aanpak haar vruchten af: de app is er minder op gericht tijd in menu’s kwijt te zijn en presenteert meer op haar voorpagina. De instellingen zijn heringedeeld op functies die je vermoedelijk veel en weinig gebruikt.

Daarnaast is de startsnelheid van de applicatie verbeterd, maar belangrijker is misschien wel de snelheidswinst die is behaald doordat de app van tevoren berekent wat er op je server staat. Volgens de gelijknamige ontwikkelaar bespaart dat data die tijdens het bladeren over het netwerk wordt verstuurd. Als laatste zijn de vrienden beter binnen handbereik, en zie je in dezelfde sectie ook nieuwe vriendverzoeken staan.

Om Plex te gebruiken op de iPhone en iPad, heb je ook het mediacenter-programma voor de desktop nodig, die je gratis kan downloaden op de website van Plex.

Downloaden: Plex (€4,49, universele app, vanaf iOS 5.1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 15:47
Categorie Amusement
Onderwerp multimedia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.