Pinnacle Studio (voorheen Avid Studio): gratis iPad-videobewerking

Pinnacle Studio (voorheen Avid Studio) is een gratis videobewerker voor de iPad. Ter introductie is Pinnacle gratis. Met de videobewerker kun je clips importeren, op een tijdlijn verschuiven en effecten en overgangen toevoegen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pinnacle studio ipadDe videobewerker Avid Studio voor iPad kreeg vandaag opeens een update naar 1.2. Nieuwe functies zitten er niet in, maar de makers waarschuwen wel dat de app niet verder ontwikkeld zal worden. Avid Studio zal over een tijdje uit de App Store verdwijnen. Niet dat we daar rouwig om hoeven zijn, want Corel heeft de opvolger inmiddels ook uitgebracht: Pinnacle Studio. Die biedt grotendeels dezelfde functionaliteit, maar met 1080p exporteren en cloudtoegang via de dienst Box. Tot 18 september kun je de app gratis downloaden, daarna wordt hij betaald. Ter indicatie: voor Avid Studio moet €3,99 worden betaald, dus het loont de moeite om nu alvast te downloaden.

Pinnacle Studio kent elke Windows-gebruiker die wel eens filmpjes moet bewerken. Voor Pinnacle Studio HD op de desktop ben je 100 euro kwijt en daarnaast kun je allerlei add-ons kopen met video-effecten. Op de iPad is Pinnacle Studio wat beperkter, maar het biedt toch nog genoeg mogelijkheden om je films te bewerken. Je rangschikt de clips op een Storyboard, kijkt op de tijdlijn waar je aanpassingen wilt doen en voegt daarna overgangen, effecten en een soundtrack toe. Vervolgens exporteer je de video in 1080p-resolutie of deel je de film op YouTube, Facebook of Box. Exporteren naar Pinnacle Studio voor de pc en vervolgens verder bewerken is ook mogelijk. Wil je eerst foto’s en video’s van je camera inlezen, dan kan dat ook. Je moet dan wel de iPad Camera Connection Kit aanschaffen. Pinnacle kan ook dienstdoen als hulpmiddel om je video’s te organiseren.

pinnacle ipad 2

Je kunt ze rangschikken op album, evenement, gezicht of meer. Montage-templatse geven je de mogelijkheid om meerlaagse 3D-animaties, overgangen en titels te maken. Je kunt met de Voiceover-functie meteen een commentaarstem toevoegen aan een video of diashow, zodat je eigenlijk niet eens meer een computer nodig hebt. Wil je eerst wat prutsen en daarna beslissen of het de moeite is, dan kun je ook een project kopiëren en met een kopie aan de slag gaan. Om de app te kunnen gebruiken moet je Avid toestemming geven om je locatie te bepalen. Dit is nodig om toegang te kunnen krijgen tot je foto’s en video’s.

Downloaden: Pinnacle Studio (tijdelijk gratis)
Ook genoemd: Avid Studio (€3,99)

pinnacle voorbeeld

Tipgever: Niels

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 20:01
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.