Walking Dead aflevering 2 voor iPad verschenen

Telltale Games heeft een nieuwe aflevering voor de game Walking Dead uitgebracht. De aflevering speelt zich drie maande na het vorige hoofdstuk af.

Walking Dead 1De tweede aflevering van het avonturenspel Walking Dead is uitgekomen voor de iPad, iPhone en iPod touch. Iedereen die het originele spel dat eind juli uitkwam heeft gekocht, kan de aflevering via een in-app aankoop vanuit het spel aanschaffen. De tweede aflevering speelt drie maanden na de vorige aflevering af. De keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt hebben ook effect op dit nieuwe deel, waardoor het verhaal voor iedereen net iets anders uitpakt.

Walking Dead is een avonturenspel zoals veel eerdere games van ontwikkelaar Telltale. Je loopt rond in verschillende omgevingen, waarin je op zoek moet naar voorwerpen en praat met personages om het verhaal voort te zetten. Bij Walking Dead ligt de focus sterk op de keuzes die je maakt: zo moet je bij gesprekken goed bedenken hoeveel je aan een ander prijs wil geven en zul je zelfs op sommige momenten moeten kiezen wie je wil redden of aan wiens kant je staat bij een ruzie.

Walking Dead 2De game is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks, waarover ook een bekende televisieserie is gemaakt. Telltale richt zich alleen op een totaal ander verhaal: in de game volg je de belevenissen van Eli, een personage in dezelfde fictieve wereld die losstaat van de strip en serie. Een aantal referenties naar de originele strips en serie vind je wel in de games terug.

Walking Dead is een episodisch spel. Dit betekent dat je de app koopt voor €3,99 om de eerste aflevering te spelen, waarna je €3,99 per nieuw verschenen aflevering betaalt. In totaal zullen er vijf hoofdstukken verschijnen, waarvan nu dus de tweede beschikbaar is. Je kunt ook in één keer €11,99 betalen zodat je alle afleveringen in de toekomst gratis kunt downloaden.

Downloaden: Walking Dead: The Game (€3,99, met in-app aankopen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.