Pinion gaat concurrentie met bewegingstracker Moves aan

Pinion is een nieuwe bewegingstracker op iPhone waarin je kan zien hoeveel tijd je op welke plek hebt doorgebracht. Werk of privé?

Pinion 2 liggend en staand headerBewegingstrackers zonder dat je er een apparaatje voor nodig hebt: het wordt nog eens een ding op de iPhone. De app Moves gooide afgelopen weken hoge ogen door je beweging en locaties te registreren en daarmee een dagboek bij te houden, maar binnenkort kan de app rekenen op concurrentie. Pinion legt minder de nadruk op de sportieve aspiraties die je hebt en die je uitgebreid wilt bijhouden, maar gaat bij release wel strakker je locaties bijhouden. Zo kan je zien hoeveel tijd je bezig bent met bijvoorbeeld werk en privé.

De app maakt natuurlijk gebruik van de GPS-functie van de iPhone zodat de toepassing je locatie kan traceren. Als je de verschillende locaties dadelijk een naam en bestemming geeft, kan de app zien wanneer je op het werk bent, hoe lang je op de sportclub zit en… verdraaid, hang je nou alweer bij je scharreltje rond?

Pinion locatie opslaan Pinion hoeveel bewogen per dag

Pinion gebruikt gekleurde labels om het onderscheid tussen thuis zijn, op je werk zijn en het reizen ertussen te markeren. Dat kan je bijvoorbeeld terugzien in een weekgrafiek waarop je per dag ziet hoe je je tijd verdeelt. Bij normaal gebruik van de app zie je echter in een grote cirkel in welke categorie je huidige bezigheid valt en hoelang je daar al mee bezig bent. De eerste screenshots geven weg dat je afgelegde afstand per dag en per tijdsperiode ook worden bijgehouden. Daarnaast kan je in een apart overzicht opvragen hoe je jezelf hebt vervoerd. Vliegen, rijden, lopen en fietsen: de app houdt het bij in afstand en net zoals bij de andere categorieën, kan je je voltooide activiteiten terugzien in een lijst.

Pinion is op dit moment nog niet verkrijgbaar in de Nederlandse App Store, en het is nog niet helemaal zeker wanneer dat wel het geval zal zijn. Pinion gebruikt de uitrolstrategie ‘soft launch’, wat betekent dat de app mondjesmaat verkrijgbaar komt. In maart moet de applicatie uitgewerkt zijn, maar het is nog niet bekend of hij dan ook in de Benelux is te downloaden.

Je kan je aanmelden op Pinionapp.com om op de hoogte te blijven van de verschijning van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 17:06
Categorieën Gezondheid en fitness, Reizen
Onderwerpen fitness, moves

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.