PhotoSync: gemakkelijk foto’s en video’s delen tussen je iOS-apparaten en computer

Met PhotoSync kun je gemakkelijk foto's en video's delen tussen je iOS-apparaten. PhotoSync werkt draadloos en is op meerdere devices te gebruiken.

PhotoSync-iconHet delen van je foto’s tussen verschillende iOS-apparaten en/of je computer kan soms een frustrerende bezigheid zijn. Je iPhone moet altijd worden ingeplugd via een USB-kabel, voordat je kunt synchroniseren en foto’s of video’s op je computer kan zetten. Met PhotoSync is dit verleden tijd en kun je draadloos foto’s en video’s van en naar je computer, iPhone, iPod Touch of iPad overzetten. Ook is het mogelijk om foto’s tussen verschillende iOS-apparaten te delen, mits op beide apparaten de app is geïnstalleerd.


PhotoSync werkt als volgt: door de gratis desktop-variant van de app te downloaden is het mogelijk om foto’s en video’s van en naar je computer via Wi-Fi of Bluetooth over te zetten. Wanneer je de iPhone-app opstart, blader je door de filmrol en van hieruit selecteer je de foto’s en video’s die je over wilt zetten. Wil je juist foto’s van je computer naar je iOS-apparaat overzetten? Dan is een simpele drag & drop van de foto’s op het PhotoSync-icoon op je desktop voldoende. Met de applicatie is het mogelijk om meerdere foto’s te gelijk te verzenden en zelfs een hele fotobibliotheek is geen probleem. Verder houdt PhotoSync bij welke foto’s je al eens hebt verzonden, zodat je niet per ongeluk een foto twee keer verzendt.

Wanneer je foto’s of video’s verzendt naar een iMac of MacBook worden deze direct in iPhoto of Aperture geïmporteerd. Verder is er ook ondersteuning voor Flickr. Naast de desktopversie is het ook mogelijk om via een internetbrowser toegang te krijgen tot de iPhone-app, mits beide apparaten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk ingelogd zijn. Vanuit hier kun je de foto’s bekijken, downloaden of uploaden naar je iOS-apparaat.

PhotoSync is een mooi vormgegeven, universele app, die het delen van je foto’s en video’s een stuk makkelijker maakt. Enige nadeel is het feit dat er hiervoor wel een desktop-versie van de applicatie op je computer moet worden geïnstalleerd.

Downloaden: PhotoSync (€1,59)

Wil je meer weten over foto’s overzetten van iPhone naar Windows PC, dan hebben we daarover een aparte tip. We vertellen je ook hoe foto’s overzetten van iPhone naar Mac werkt.

Bekijk ook

Zo kun je foto's overzetten van iPhone naar Mac

Je maakt heel wat foto's met je iPhone, maar hoe kun je ze overzetten naar je Mac? We vertellen over 8 manieren om iPhone-foto's te importeren op de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.