Memory of Colors: mooie foto’s kijken op je iPad

Memory of Colors is een iPad-app met 1.300 foto's die over de hele wereld zijn gemaakt. Ze brengen de culturele diversiteit in beeld aan de hand van kleurenthema's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

memory-of-colors-geishaEen koffietafelboek voor de iPad. Zo kun je de nieuwe app Memory of Colors het beste omschrijven. Deze app is niet nuttig, maar vooral mooi: 12 jaar reisde fotograaf Jaime Ocampo-Rangel door 18 landen en probeerde daar de diversiteit van mensen in foto’s vast te leggen. De 1.300 foto’s zijn voorzien van tags, zodat je op land of kleur kunt zoeken. Er is een kaart waarop je kunt zien waar de foto’s zijn gemaakt. Fotoliefhebbers en mensen die van verschillende cultuur houden vormen de doelgroep van deze app. Bij elk land is Wikipedia-informatie opgenomen en bij foto’s van culturele verschijnselen (zoals geisha’s) krijg je ook een korte uitleg van Wikipedia.


Vanuit de app kun je de foto’s e-mailen, of via Twitter en Facebook delen met de rest van de wereld. Je kunt ze ook als wallpaper instellen op je iPad. Memory of Colors is een universele app, maar door het grote scherm van een tablet is zijn de foto’s het mooist op een iPad te bekijken. De introductieprijs van deze app is €0,79.

Downloaden: Memory of Colors (€0,79)

memory-of-colors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.