Photosmith 2 synchroniseert foto’s tussen iPad en Lightroom

Photosmith 2 is een app om foto's te synchroniseren tussen de iPad en Lightroom op de desktop. De app is compleet opnieuw ontworpen en is sneller dan voorheen. De meest gewilde functies zijn toegevoegd, zoals batch tagging.

photosmith ipadPhotosmith is bedoeld voor (semi-)professionele fotografen die de desktop-fotosoftware Adobe Lightroom gebruiken. Deze software is verkrijgbaar voor Windows en Mac en is bedoeld om de worfklow voor fotografen makkelijker te maken. Photosmith is een app die je op de iPad installeert en die zorgt dat alle foto’s onderling worden gesynchroniseerd. Versie 2.0 van de app is vanaf de grond opnieuw geprogrammeerd.

Photosmith is eigenlijk een combinatie van iPad-app en Lightroom-plugin, verkrijgbaar voor Windows en Mac. Foto’s worden meteen tussen de iPad en de desktop gesychroniseerd. Ook kun je er metadata mee bewerken en trefwoorden toevoegen voordat je ze naar de desktop stuurt om verder te bewerken. De eerdere versie van de app gaf niet de mogelijkheid om meerdere foto’s tegelijk te bewerken. Dat kan nu wel: je kunt tags in een batchbewerking toevoegen, handig als je veel foto’s van een bepaald evenement hebt gemaakt en ze allemaal dezelfde tags wilt geven.

Nu digitaal fotograferen ingeburgerd is geraakt, maak je meer foto’s dan je nodig hebt. In Photosmith kun je foto’s meteen afwijzen, voorzien van een vlaggetje, een waardering en trefwoorden. Ook kun je kleurlabels toevoegen of foto’s roteren. Vervolgens stuur je de foto’s naar Lightroom, waarbij je de synchronisatie naar wens vanaf je iPad of je desktopcomputer kunt starten. De foto’s en de bijbehorende metadata worden overgezet naar de desktop. Natuurlijk hoef je de foto’s niet met de iPad te hebben gemaakt; je kunt ze ook inlezen via de geheugenkaartlezer die Apple via de iPad Connection Kit verkoopt.

Downloaden: Photosmith (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 19:37
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, fotografie, lightroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.