iOS game-update: Men In Black 3 uitgekomen, trailer van opvolger Tiny Tower

Er is een officiële iPhone-game uitgebracht rondom Men in Black 3 die binnenkort in de bioscopen draait. Het spel van Gameloft staat vandaag in de schaduw van de nieuwe trailer van Pocket Planes, de opvolger van Tiny Tower.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Men In Black 3 iPhone headerEven een geheugentestje: was er al eerder een game in de App Store waar je niks anders doet dan kubussen ontwijken met de kantelbewegingen van de iPhone? Wij weten het niet meer. En over welk bouwspelletje raakte we vorig jaar maar niet uitgepraat, ondanks het feit dat je onafgebroken liftbediende voor pixelmannetjes speelde? De opvolger van Tiny Tower laat zich zien in een trailer en niet zozeer je geheugen, maar je portemonnee wordt op de proef gesteld in het gloednieuwe Men In Black 3.

Verrassing: Men In Black 3

GU WO Men In Black 3 iPhone screenshotIs ons geheugen een keer stiekem gewist, of komt het officiële filmspelletje van de mogelijke kaskraker Men In Black 3 echt uit het niets opdraven? De grote gamesuitgever Gameloft heeft hem gemaakt en biedt het spelletje gratis aan, wat doorgaans zoiets betekent als: wees op je hoede. In ‘gratis’ Gameloft-games mag je in de buidel tasten voor het minste of geringste en dat is bij dit spelletje niet anders. Men In Black 3 is een soort Farmville waarin je nieuwe gebouwen neerzet waarvan je de huur kan plukken en waarmee je een imperium kan uitbreiden om nieuwe specialiteiten te vergaren en te maken, maar gooit daar een dikke laag missies overheen. Om de haverklap word je opgeroepen om te komen helpen met het wegvagen van een op Aarde ontspoord buitenaards wezen. Vervolgens beland je in gevechten waarin de tegenstander en jij op elkaar schieten en kan je de hulp inroepen van andere agenten, of kan je investeren in betere wapens en levensenergie om een confrontatie beter door te komen. Men In Black 3 ziet er er leuk uit, met veel levendigheid in de omgevingen. Dat komt ook terug in de missies, waarin je na een gevecht bijvoorbeeld het geheugen van nabije mensen moet wissen. Het probleem is alleen dat een beetje doorspelen geld kost. Wat je ook doet: het kost energie en die gaat sneller op dan je lief is. Is ie op? Dan mag je bijbetalen. Toch is dat niet het grootste pijnpuntje. Welnee: dat is de dialoog. Te-nen-krom-mend. “Geweldig gedaan, agent @Scarbir! Je hebt de huur opgehaald!” Wil iemand ons geheugen wissen?
Downloaden: Men In Black 3 (gratis, universele app)

Dodge this: CUBES

GU WO CUBES iPhone iPod touchWe hebben oneindig gerend en gesprongen over ravijnen (in 1001 games), we hebben oneindig omhoog gesprongen door de iPhone te kantelen (in Doodle Jump) en we hebben in drie dimensies in moordtempo muren ontweken en afslagen genomen (in Temple Run). Maar bijna abstracte highscore-spelletjes, daar hebben we er nog niet zoveel van gezien. CUBES is niet geheel abstract: je kan nog net zien dat de bedoeling is dat je kubussen op het scherm ontwijkt. Voor de rest gaat het spel van de onafhankelijke ontwikkelaar George Buckenham wel heel erg op de ongrijpbare new age-toer. Op witte achtergronden kantel je de iPhone of iPod touch met als enige doel zeskantige blokken te ontwijken. Die zijn soms grofkorrelig, soms in primaire kleuren gestoken en soms visueel opgeslokt door een schaduw, maar de kubussen zijn er altijd en jij mag ze niet aanraken. Midden in het scherm zie je hoe lang dat je al goed af gaat en zo kan je constant je highscore verbreken. Het lijkt misschien een beetje stupide, maar hee, geldt dat ook niet voor zoveel andere highscore-games? CUBES kan je zomaar verslaafd krijgen. Dim wel het beeldscherm als je in een donkere omgeving speelt: de achtergrond is altijd fel wit.
Downloaden: CUBES (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Pocket Planes

GU WO Pocket Planes klein plaatjeWe kunnen de ontwikkelaar NimbleBit betichten van diefstal. Van onze uren, ergens in het derde kwartaal van vorig jaar. Tiny Tower was een van dé iPhone-games van vorig jaar en misschien wel de meest verslavende van allemaal. En nu komen de twee heren erachter met een nieuw concept. Je bouwt binnenkort niet langer een toren en zet je daarin je bewoners aan het werk op verschillende verdiepingen. NimbleBit slaat zijn vleugels uit en de sky is de limit. In Pocket Planes zet je dezelfde schattige pixelmannetjes in vliegtuigen die je aankoopt in je eigen vliegmaatschappij en vervoer je ze over de hele wereld. Je begeleid de poppetjes in hun reizen, boort nieuwe verbindingen aan, koopt nieuwe kisten en breidt zo je territorium en je marktaandeel uit. We hebben eerder geschreven over Pocket Planes en kopten toen dat het spel waarschijnlijk wel een stukje ingewikkelder wordt dan Tiny Tower. De trailer lijkt dat te bevestigen. Laat maar komen, wanneer dan ook!

De koopjeshoek

Duizend bommen en granaten, houden wij de laatste gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch even goed voor je in de gaten!

  • Canabalt (oneindig rennen naar highscore, €0,79, was €2,39)
  • Anodia (plankje met balletje vs de blokjes, gratis, was €0,79)
  • Monster Tamer (strategische gevechten, gratis, was €1,59)
  • Dungeon Crawlers (vechten in vrolijke kerkers, gratis, was €0,79)
  • Gesundheit! (kat- en muisspel met bacillen, €0,79, was €1,59)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 21:26
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, kopen, pocket planes, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.