Phoenix Wright Trilogy HD voor iPhone en iPad verschenen

Capcom heeft Phoenix Wright Trilogy HD uitgebracht in de App Store. De app bevat HD-remakes van de eerste drie Phoenix Wright-games.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Phoenix Wright JudgeCapcom heeft vandaag Phoenix Wright Trilogy HD uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze spellenverzameling bundelt de eerste drie Phoenix Wright-spellen, die hiervoor op de GameBoy Advance en Nintendo DS uitkwamen. In de avonturengames moet je jouw cliënten verdedigen voor de rechter terwijl je ondertussen ook de daadwerkelijke dader probeert te ontmaskeren door bewijs te verzamelen. Het spel bestaat vooral uit speurtochten en lange dialogen, maar voor vooral dat laatste werd Capcom in het verleden al voor geprezen. In Phoenix Wright behandel je misdaden die zomaar in een goede detectiveserie voorbij konden komen.

De Phoenix Wright-spellen bestaan over het algemeen uit twee segmenten: het onderzoek en de rechtszaak. Voordat je jouw cliënt moet verdedigen in de rechtbank trek je er op uit om te ontdekken wat er precies is gebeurd en waarom de verdachte als de schuldige wordt gezien. Dit bewijs gebruik je vervolgens in de rechtszaal om foute beweringen te weerleggen van getuigen. Roept een getuige dat hij om kwart over 2 de moord zag plaatsvinden, terwijl het autopsierapport beweert dat ze al sinds 11 uur dood is? Dan moet jij dit opmerken en het bewijs op het moment van de leugen presenteren.

Phoenix Wright Sahwit

HD-remake

De eerste Phoenix Wright-game stond al enige tijd in de App Store, maar het betrof hierbij een regelrechte overzetting alleen voor de iPhone en iPod touch. Deze nieuwe trilogieversie heeft opgevijzelde beelden, wat betekent dat de gepixeleerde personages zijn omgeruild voor handgetekende alternatieven. Daarnaast is de app universeel, waardoor hij ook de volledige resolutie van de iPad weet te benutten. Ideaal is de iPad-versie alleen niet: tijdens het spelen zagen wij alsnog kleine balken rond het scherm. De resolutie van de iPhone 5 wordt door Phoenix Wright’s HD-versie ook niet ondersteund. Vermoedelijk ligt de game daarom al een tijdje bij Apple klaar om gepubliceerd te worden: alle apps ingediend na 1 mei zijn namelijk verplicht de iPhone 5 te ondersteunen.

Phoenix Wright PhoenixPhoenix Wright Mia

Eerste twee hoofdstukken gratis

Phoenix Wright Trilogy HD bevat drie spellen met ieder vier tot vijf zaken die je moet oplossen. De game laat je de eerste twee zaken van het eerste spel gratis spelen, maar daarna moet je betalen om met de rest van de games aan de slag te gaan. Je kunt per game €5,49 tot €5,99 betalen, maar het is ook mogelijk om voor €14,99 alle drie de games in één keer te kopen. De prijs ligt vrij hoog en is ongeveer gelijk aan het bedrag dat je moest neerleggen voor Capcom-spel Ghost Trick, waarvan de prijs inmiddels is verlaagd naar €8,99. Daar staat tegenover dat alle drie de games origineel voor 40 euro per stuk in de winkel lagen en nog steeds voor tussen de 10 en 20 euro over de toonbank gaan. Ieder Phoenix Wright-spel belooft sowieso uren aan speelplezier, wat betekent dat je wel een tijdje zult nodig hebben om je door de volledige trilogie heen te werken.

Downloaden: Phoenix Wright Trilogy HD (gratis, in-app aankopen, iOS 5.0+)

Geef je Phoenix Wright toegang tot je Twitteraccount, dan zal de game ongevraagd over je voortgang tweeten. Deze mogelijkheid kun je uitschakelen binnen de opties van het spel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 9:12
Categorie Games
Onderwerp Phoenix Wright

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.