iOS game-update: Zelda-kloon Oceanhorn onthuld, Phoenix Wright komt en koopjes

De advocaat Phoenix Wright Ace Attorney maakt zijn opwachting op de iPhone en iPod touch met nieuwe HD-remakes van de eerste drie Nintendo DS-games en ook Zelda doet Apple's systeem aan, zij het met de naam Oceanhorn.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

PGU MA Phoenix Wright iPhone iPod touchDuidelijk geprikkeld door het meest cartooneske deel uit de beroemde Zelda-serie: dat is ontwikkelaar Cornfox, die momenteel druk werkt aan een The Legend of Zelda-achtige game voor de iPhone, iPod touch en iPad. In deze iOS game-update zie je de eerste vakkundig uitgelekte beelden ervan, al doet de maker alsof het per ongeluk is gebeurd. Niet natuurlijk. Het hoort allemaal bij de campagne. Of je dergelijke marketingtrucs nou ludiek of flauw vindt: Oceanhorn verdient in ieder geval je aandacht.

Rechter Advocaat spelen: Phoenix Wright

GU MA Phoenix Wright iPhone iPod touchDe Japanse gamesuitgever Capcom gaat het voor iedereen van ons weer mogelijk maken om binnenkort advocaat te spelen op de iPhone. OBJECTION! Verworpen! Dit is goed nieuws! De eerste drie bejubelde Phoenix Wright Ace Attorney-games die op de Nintendo DS verschenen, maken zich klaar voor een HD-behandeling die scherpere beelden en een iPhone-interface moeten brengen. De drie delen worden samengevoegd tot één deel dat de naam Ace Attorney 123HD gaat dragen en we hopen van ganser harte dat we met die download meteen alle delen binnenhalen en niet in-app hoeven bij te betalen. OBJECTION, tijd voor inhoud! Accepté. In Ace Attorney speel je advocaat en hoor je het relaas van slachtoffers, daders en hun advocaten aan. Ze vertellen je verhalen, ondervragen elkaar en nemen je mee in hun herinneringen. Als je scherp genoeg bent en de juiste vragen stelt, vallen de puzzelstukjes in elkaar en help je een zaak goed af te ronden. Ace Attorney doet dat met een flinke scheut Japanse gestoordheid, waarbij beledigingspartijen nog het minste zijn wat je tegenkomt. Wie niet kan wachten, kan de rechtstreekse Nintendo DS-port van het eerste deel (link hieronder) nu al op zijn iPhone spelen. Wij adviseren even geduld te hebben.
Downloaden: Phoenix Wright Ace Attorney (€3,99)

Shogun: kogelbonanza

GU MA Shogun iPhone iPod touch bullet hellAls je met je semi-ruimteschip vertrekt, schiet je vanaf het begin al vijf kogels tegelijk wijdverspreid alle kanten op in Shogun. Dat is een nieuw ouderwets ogend en aandoend vlieg-schietspelletje voor de iPhone en iPod touch, waarin je de actie van boven bekijkt. De gameplay is echter op dezelfde leest geschoeid als moderne spellen uit dit genre en daarbij draait het meer om kogels ontwijken dan om zelf tegenstanders uit te lucht te knallen. Hele patronen van fluoriserend gekleurde munitie worden op je afgevuurd, de actie vertraagt een tikkeltje en jij moet er maar even snel patronen in zien te vinden en de gaten zoeken, zodat je de hel overleeft. Bullet hell, heet het subgenre van Shogun en dat verraadt meteen waarom je vanaf het begin al vijf kogels naast elkaar hebt. De gimmick van het spel is dat je altijd uit verschillende wapens kan kiezen die je vanuit je schip vuurt. Met een druk verschijnt een submenu ter hoogte van je schip en kan je kiezen uit kogels, een laser en een schild. Het spel heeft het gebruikelijke minpunt in dit genre dat je soms overzicht verliest omdat je met je vinger op het scherm het vliegtuig bestuurt, maar dat is het spel an sich niet aan te rekenen. De besturing is er wel heerlijk direct door. De eerste missie krijg je gratis, voor de rest van de hel betaal je 1,59 euro.
Downloaden: Shogun (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=uZjcM-R9hho

Trailer van de Dag: Oceanhorn

GU MA Oceanhorn iPhone iPod touchIn november vorig jaar schreven we al ever over Oceanhorn, een aankomend actie-avonturenspel voor de iPhone, iPod touch en iPad dat thematisch zwaar leunt op The Legend of Zelda: The Wind Waker. Dat is geen toeval, want de makers komen er ronduit voor uit dat ze van die stijl houden. Zo aan het einde van vorig jaar waren er louter stilstaande beelden van het spel voorhanden, maar daar is nu verandering in gebracht. Ontwikkelaar Cornfox laat zien hoe de bruinharige hoofdpersoon met zwaard en schild een paar klappen uitdeelt aan een willekeurig slachtoffer langs de weg, en een paar zinnen wisselt met een dorpsbewoner. Alleen daardoor al lijkt Oceanhorn meer diepgang te gaan bieden dan de tientallen isometrische schiet- en hakspelletjes waar het spel visueel wat op lijkt. Oceanhorn moet een echt avontuur worden, en dat betekent dat actie wordt afgewisseld met een te verkennen wereld, puzzels en missies. Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas moet later dit jaar verschijnen. Kom maar op!

De koopjeshoek

Elke dag zijn er leuke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch. De iOS game-update scheidt het kaf van het koren en vandaag is het niet anders. Dit is onze selectie van vandaag.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2012, 10:14
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, oceanhorn, Phoenix Wright, The Legend of Zelda, zelda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.