iOS game-update: Devil’s Attorney, Belgische Evo Dash, uitdagende Polara en koopjes

Devil's Attorney is een leuk tactisch spelletje waarin je de advocaat van de duivel speelt voor dieven en andere verdachte klanten. De afstammeling van Phoenix Wright laat zich goed vergelijken met Magic the Gathering.

GU WO Devil's Attorney header iPhoneOok als we even goed nadenken, kunnen we ons geen spel op de iPhone, iPod touch en iPad heugen met een jaren tachtig themanummer dat in je hoofd blijft zitten nadat je het één keer hebt gehoord. Het goede nieuws is dat het niet het enige pakkende van Devil’s Attorney is, een spel waarin je een verschrikkelijk gladde advocaat speelt die de meest stinkende zaakjes verdedigt. Verder doen we het Belgische Evo Dash uit de doeken. Oh, Carmageddon hebben we in een apart artikel besproken, mocht je het gemist hebben.

Evo Dash: oneindig ballen in Belgische game

GU WO Evo Dash iPhone iPod touchAltijd leuk, een kijkje naar de aankomende games van Nederlandse of Belgische ontwikkelaars. Sileni Studios is de naam achter Evo Dash, een nieuw highscore-spelletje waarin je de enige bal ter wereld bent, en daarom alom wordt gehaat door alle kubussen. Het grote voordeel van een bal is dat je rollend en stuiterend door een wereld kan manoeuvreren en dat ga je nodig hebben, want de bedoeling van het spel is dat je zo ver mogelijk vooruit komt door op ter plekke gegenereerde ‘vlekken’ van levels, vooruit te rollen en alle kubussen te ontwijken. Op papier belooft Evo Dash een oneindig highscore-spelletje te worden, maar ontwikkelaar Karel Crombecq laat al weten dat het er in de praktijk op neerkomt dat je potjes niet vaak langer dan een minuut zullen zijn. Hoe hoger je score, hoe meer en gevaarlijkere vijanden erbij komen. Het belooft nogal druk te worden op de vlekken. Fun fact: de soundtrack van het spel komt van Chipzel, eerder verantwoordelijk voor de krankzinnig opzwepende muziek van Super Hexagon! De gameplayvideo die van Evo Dash is vrijgegeven, ziet er aardig App Store-rijp uit, maar Evo Dash verschijnt pas begin november voor 79 cent.

Polara: rood, blauw en spring gauw

GU WO Polara springspel iPhone iPod touch iPadPolara is een variant die we nog niet hebben gezien op het al zo omvangrijke ren-zolang-als-je-kan genre. De grote twist in het spel is dat je behalve een springknop, ook een knop hebt om van kleur te verwisselen. Het duurt eerder 0 dan 1 seconde om van rood naar blauw en weer terug te schakelen en dat is maar goed ook, want de omgeving verandert net zo snel met je mee terwijl je doorrent. Blauwe lasers, rode lasers, blauwe power-ups, rode power-ups, rode lasers, blauw ondergrond, rode lasers, blauwe… enfin: Polara gaat ziek snel en het is verdraaid lastig je koppie erbij te houden en het allemaal goed te doen. Bewonderenswaardig is de keuze om niet één lange highscore af te nemen bij de spelers, maar gewoon vijftig verschillende levels voor te leggen – met zelfs vier eindbazen die je moet kloppen. Het wordt er niet makkelijker op, maar omdat het zo lastig is, heb je een veel groter gevoel van progressie dan je highscore met twintig meter oprekken. Spelen met mate, voordat je ogen er rood van uitslaan.
Downloaden: Polara (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Devil’s Attorney

GU WO Devil's Attorney iPhone iPod touch iPadWe hebben lang gewacht met Devil’s Attorney en dat heeft een reden. Het is niet een spelletje dat je zomaar even opstart en waar je in vijf minuten al een heldere mening over hebt. Het spel is een afstammeling van de geroemde Phoenix Wright-advocatengames op de Nintendo DS, maar werkt qua spelmechanisme heel anders. Hierin doorloop je geen getuigenverklaringen en overhoor je geen betrokkenen om tot bizarre conclusies te komen in de rechtbank, maar zet je op het juiste moment je juiste techniek in. In de praktijk is Devil’s Attorney daardoor bijna een Magic the Gathering-achtig kaartspelletje. Door je verschillende kwaliteiten (krachtige speech, ondervragingstechniek, verwarringsmethode en veel meer) op de juiste personen (de advocaat, een getuige of het bewijs) te richten, perk je de schade in die zij jou in de volgende beurt kunnen toedoen. Als je je negen te verdelen punten voor de aanvallen hebt ingezet, is de beurt aan de tegenstander. Als die je een bepaald aantal punten schade doet, word je cliënt schuldig bevonden en verlies je de zaak. Voor gewonnen zaken krijg je een paar flappen die je kan investeren in je woning, waarin je met aankopen je talenten kan opkrikken. Geen in-app aankopen, wel een subliem vlot tactisch spelletje met een geweldig foute jaren tachtig-aankleding. Radio’s met cassettespelers, een corny themanummer, Hawaï-behang en glimmende advocatenpakken: het zit er allemaal in. Ook de teksten omtrent de zaken zijn erg geinig. Een hotdogverkoper tegen lokale dierenzaken vanwege dubieuze ingrediënten, een stripper die wordt aangeklaagd voor het imiteren van een politieagent. Als je Phoenix Wright hebt gespeeld, is het jammer dat vooraf aan elke zaak alleen de advocaten elkaar hilarisch in de haren vliegen en niet ook de getuigen, maar zet je er overheen. Dit is geen Phoenix Wright. Dit is een geweldig turn-based spelletje met een smakelijk foute thematiek.
Downloaden: Devil’s Attorney (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

De leukste tijdelijke aanbiedingen van vandaag zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 19:19
Categorieën Belgische apps, Games
Onderwerpen belgische apps, iculture speelt, Phoenix Wright

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.