iOS game-update: Chock-A-Block, trailer van Agricola en Phoenix Wright is Game van de Week

Ace Attorney: Phoenix Wright HD voor iPhone en iPad is onze Game van de Week, bordspel Agricola komt naar iOS en Chock-A-Block is leuk!

GU VR Chock-a-Block puzzelgame headerWe hebben een bijzondere Game van de Week deze week. Een spel dat niet de schoonheidsprijs verdient, zacht uitgedrukt niet de mooiste interface bevat en bovendien ook nog eens vrij langzaam is om in te komen. Maar oh oh oh, wat verandert je mening over Ace Attorney: Phoenix Wright HD als je het wel wat tijd gunt. Chock-A-Block is daarnaast een lekker veelzijdig en vlot puzzelspelletje en dan is er nog de eerste trailer van de iOS-conversie van het geroemde bordspel Agricola.

Bordspel Agricola komt naar iOS

GU VR Agricola iPad en iPhoneHet is een van de best beoordeelde bordspellen aller tijden op de enige website die er op dat gebied toe doet – BoardGameGeek.com – en is bovendien beladen met prijzen van critici. Het ligt zelfs in de speelgoedwinkels tegenwoordig! Ja: Agricola is een dijk van een bordspel, en het mag best groot nieuws heten dat de game voor de iPad en iPhone uitkomt ergens volgende maand. App-ontwikkelaar Playdek verzorgt de digitale versie van het bordspel, dat je binnenkort offline tegen de computer en online tegen spelers van over de hele wereld kan spelen. In het spel zorg je dat een boerengezin rondkomt: je verzorgt uitbreiding van de familie en boerderij, maar gaat ook over de oogsten en de dieren die je op je land hebt staan. Agricola is een echt managementspel, wat inhoudt dat je constant voor keuzes staat wat je moet doen – en de kracht van het spel is dat daar zelfs na een potje of twintig nog geen duidelijk antwoord op is te geven. Je hebt gewoon weinig man en macht om alle facetten van je boerderij in goede banen te leiden, en dat maakt het spel constant spannend – ook al doe je eigenlijk alles zelf en heb je relatief weinig te maken met je tegenspelers. De net vrijgegeven trailer van de iPhone- en iPad-versie van Agricola laat zien dat het bordspel een fraaie en vloeiende digitale conversie staat te wachten, met een toegankelijke dikke tekenstijl. Ook is al bekend dat je de uitbreiding in het spel zal kunnen kopen. Wij kijken ernaar uit.

Chock-A-Block is een fijn puzzelspel

GU VR Chock-A-Block iPhone iPad screenshotEen puzzelspel dat niet meteen alle bekende paden bewandelt en je een nieuwe kwinkslag in je hersens bezorgt, zonder dat je wordt overdonderd door regels waar je je in moet werken. Met die hele lange zin kan je Chock-A-Block goed omschrijven. Het lijkt qua principe op Triple Town, maar het werkt toch weer anders. In allerlei verschillende speltypes heb je allerlei verschillende speelborden met gekleurde blokken erop. Als je drie gele blokken bij elkaar schuift, krijg je een oranje blok, schuif drie gele bij elkaar en je krijgt een rode. Drie rode bij elkaar levert een zwart blok op – en die combineert weer in een diamanten eenheid die nog veel meer punten bezorgt. Zo blijf je wel even doorpuzzelen in bijvoorbeeld de Classic-stand, waarbij je afgaat als je in totaal tien blokken hebt laten liggen terwijl je velden verder leeg hebt gespeeld. Maar er is ook een Zen-modus waarin er geen druk achter het spelen zit, Beat the Clock waarin je zoveel mogelijk combinaties binnen een tijd maakt en een Survival-stand met zoveel mogelijk blokken als je nog kan wegpuzzelen in beeld. De betaalde versie van het spel is reclameloos en heeft ook nog het extra speltype Challenges, waarin je het direct tegen scores van vrienden opneemt. Met beide varianten van het spel kan je echt urenlang zoet zijn. Leuk aangekleed, met genoeg variatie en het houdt je wakker omdat het nèt weer even anders is dan andere match-3 games.
Downloaden: Chock-A-Block Free (gratis, met reclame, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Chock-A-Block (€0,89, met Challengemodus, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Ace Attorney: Phoenix Wright Trilogy HD

Game van de WeekAls je niet bekend met Ace Attorney, of Phoenix Wright, of beide, of hoe je de serie ook maar wilt noemen, krab je wel even achter je oren. Waarom staat dit spel zo hoog aangeschreven? Het is een origineel op de Nintendo DS verschenen spel dat een oppoetsbeurt kreeg voor iOS, maar nog steeds niet de fraaiste anime-beelden voorschotelt. En de menu’s zijn qua design zelfs een regelrechte ramp – zelden waren die zo lelijk op de iPhone en iPad. Maar geef jezelf vijf minuten tijd in de allereerste case in het spel, en alle veroordelingen kunnen van tafel.

In het spel ben jij de ‘Ace Attorney’; een beginnend advocaat die in de eerste case nog even de kneepjes van het vlak moet leren. Die eerste case gaat meteen een vriend aan die je moet vrijpleiten als hij verdacht wordt van een moord, en middels sterke en bij vlagen grappige dialogen, wordt je perfect geïntroduceerd in het wereldje. De zaak voor jezelf doornemen, de bewijsstukken bekijken, het relaas van de tegenpartij aanhoren, de getuige uithoren en dan… je gelijk halen. Dat doe je door je bewijsstukken uit te pluizen en die aan te dienen op het juiste moment in de rechtszaak, waardoor je de zaak naar je toe trekt. De eerste kraak in een zaak is een daalder waard en geeft met recht een gevoel van euforie, maar dan begint het hele kat- en muisspel pas en zoek je constant aanval en verdediging om je standpunt kracht bij te zetten. Dat dat gebeurt in soms trage dialogen, draagt eigenlijk alleen maar bij aan de spanning. Advocaat spelen lijkt op niks dat je eerder hebt gespeeld of hebt gedaan op de iPhone en iPad en is een geweldige belevenis. De eerste twee hoofdstukken van Ace Attorney zijn gratis en daarna wordt het spel voor drie verschillende delen met meerdere hoofdstukken vrij prijzig – 5,49 euro per deel of 14,99 euro totaal – maar speel sowieso de gratis hoofdstukken. Ze zullen je bijblijven.
Downloaden: Ace Attorney: Phoenix Wright HD (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=dtluHXzjaA4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 19:01
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, Phoenix Wright, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.