Aviary Foto Bewerker voor iPhone en iPad brengt kleuren terug in foto

Foto Bewerker van Aviary voor iPhone en iPad heeft een functie gekregen waarmee je kleuren verwijdert uit een foto en ze daarna terugbrengt.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Foto Bewerker AviaryFoto Bewerker van Aviary heeft in een update nieuwe functies gekregen. Het meest opvallende onderdeel is Color Splash, een functie waarmee je creatief te werk kunt gaan met kleuren in de foto. Eerst haal je de kleur uit de afbeelding om het daarna op allerlei manieren weer in de foto terug te ‘verven’. Op deze manier kun je voorwerpen of personen isoleren. Deze color picker-functie zagen we al eerder terug in veel andere apps voor fotobewerking, zoals de uitgebreide en populaire concurrent PicsPlay Pro.

De Color Splash-functie heeft verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld de Smart Color-kwast om het terugbrengen te beperken tot één kleur. Met de Free Color Brush kun je alle kleuren terug laten komen. Andere onderdelen van de app, die van oorsprong gewoon Photo Editor heet, zijn ook aangepast. De onderdelen om verzadiging, helderheid, contrast en kleurtemperatuur te regelen zijn samengebracht in één gereedschap dat Adjust heet. Zo hoef je niet telkens terug naar het menu om de verschillende waarden aan te passen. Dat moet volgens de makers het bewerkingsproces versnellen.

Foto Bewerker AviaryAviary gebruikt de Foto Bewerker-app als een soort showcase voor hun technologie. Hun werkelijke broodwinning is te danken aan de verkoop van deze bewerkingsgereedschappen aan partners die het in hun eigen software verwerken. Belangrijke partners zijn Twitter, Flickr en Polaroid. Hoewel de Foto Bewerker-app van Aviary zelf geen slechte app is, zetten we wel onze vraagtekens bij de vertaling. Zo zijn sommige onderdelen wel in het Nederlandse vertaald en andere onderdelen niet. En om de nieuwe functie Color Splash nou “Spetterende” te noemen?

Downloaden: Foto Bewerker (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:18
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen aviary, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.