iOS game-update: Phoenix Wright-trilogie komt deze herfst, Toybox en Quiet Please

Quiet Please is een nieuw en verrassend avontuur met een pixelmeisje dat meteen na school wil slapen en dat niet kan. OBJECTION! Phoenix Wright komt in drievoud naar de iPhone en iPod en dat is veel groter nieuws!

GU WO Phoenix Wright HD iPhone headerVraag je je, net als ondergetekende, wel eens af in hoeverre je een kans zou maken in zo’n verkiezingscircus dat nu gaande is? Dat je op het scherpst van de snede met standpunten en opzienbarende onthullingen verrast in een livedebat? Phoenix Wright heeft niets te maken met politiek. Je speelt een advocaat in het bejubelde spel, waarvan de release nu is bevestigd en is aangekondigd. Maar het aantal argumenten dat je over de tafel smijt, tjonge! Soms zijn ze net zo gezocht als het concept van Toybox, en vaak net zo verrassend als het nieuwe pixel-avontuur Quiet Please.

Phoenix Wright HD Trilogy deze herfst in de App Store

GU WO Phoenix Wright 2In januari schreven we nog dat Capcom een remake met opgepoetste beelden van alle drie de geroemde Phoenix Wright-spellen voor de iPhone wilde uitbrengen, maar sindsdien was het verdacht stil rond de games. Capcom heeft de radiostilte vandaag gelukkig doorbroken, door officieel aan te kondigen dat Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy HD vanaf deze herfst in de App Store te vinden zal zijn. Alle drie de spellen worden als in-app aankoop aangeboden vanuit een enkele, gratis te downloaden app. Vanuit deze app kun je in ieder geval de eerste twee hoofdstukken van het eerste Phoenix Wright-spel gratis spelen, om te kijken of het wat voor je is. De game krijgt naast strakkere beelden ook een ‘Everyone Object’-modus, waarmee je via e-mail of tweets bezwaar kunt maken op andermans opmerkingen met geanimeerde afbeeldingen. Gimmicky? Gimmicky. In de drie spellen neem je de rol aan van een advocaat die verdachten moet ondervragen en leugens met behulp van bewijs moet ontkrachten. ‘Advocaat’ staat wellicht niet op je lijstje met spannendste gamerollen, maar Phoenix Wright wist op de Nintendo DS al menig hobbydetective op het puntje van de stoel te krijgen. Kun je niet tot de herfst wachten, dan kun je via onderstaande link een port van de eerste game uit de App Store plukken.
Downloaden: Phoenix Wright: Ace Attorney (€3,99)

Toybox: multitaskend ten onder

GU WO Toybox iPhone iPod touchJe hebt vliegtuigjes geschoten met een eigen vliegtuig. Je hebt ook echt wel eens blokken op kleur gestapeld om ze te verwijderen uit het veld. Maar… heb je het wel eens tegelijk gedaan? Ja, je verzint het niet, maar in Toybox worden de twee spelconcepten gecombineerd. Tegelijkertijd. Op hetzelfde, niet al te grote scherm. Echt wel. Links beweeg je een vinger op het scherm en speel je een vliegtuigje die kogels moet ontwijken van gekleurde vliegtuigen die gevaarlijk dicht op je af komen vliegen. Rechts speel je Tetris met kleurenblokken. Op een derde van het scherm vallen de blokken naar beneden en moet je ze in vier rijen breed laten vallen op een gelijkgekleurde om ze te verwijderen. De spelelementen werken ook nog met elkaar samen: als je dat doet, verdwijnen de vijanden in die kleur namelijk even van het scherm. Geloven we. Het samenwerkingsritme is niet helemaal transparant na zo kort spelen en dan alweer afgaan. Het multitasken is even wennen, zeg maar. Wat wel is: Toybox heeft een lekker eigenzinnig kleurenpalet en een geinig eigen idee. Je kan er maar zo een zwak voor ontwikkelen. Wachten wij ondertussen op de kruising tussen Modern Combat 3 en McPixel. Appeltje eitje.
Downloaden: Toybox (€0,79)

Trailer van de Dag: Quiet, Please

GU WO Quiet Please iPhone iPod touchWe dompelen onszelf onder in een warm bad van grove pixels deze week. Gisteren zaten we al op het puntje van onze stoel om McPixel, een bizar spel waarin je in verschillende scenario’s binnen een mum van tijd moet ontdekken hoe je van een gevaarlijk explosief af komt. Daarvoor tik je op de omgeving om interacties met personen en objecten te ontlokken. Hartstikke simpel in concept, geweldig leuk. En nu is er het avonturenspelletje – al is dat best een groot woord – Quiet Please, waarin je als tiener thuiskomt van een zware dag school en alleen maar wil slapen. Probleem: in en om het huis stikt het van het lawaai. De buurman maait het gras, er draait nog een was, je overactieve broertje wil sprintwedstrijdjes houden en ga zo maar door. Slapen gaat zo niet lukken. Dus de bedoeling van het spel: er eigenhandig voor zorgen dat het stil wordt. Dat doe je door objecten op een slimme (en logische!) manier met elkaar te combineren en het gehele huishouden te saboteren. Leuk. En erg kort. Maar hoe lang speel je de gemiddelde iPhone-game nou eigenlijk? Zoals de recensent van de Xbox-versie hieronder stelt: soms zijn korte games fijn – en gelijk heeft ie.
Downloaden: Quiet, Please (€0,79)

De koopjeshoek

Vergeef ons nog even voor de krampachtige opening van deze iOS game-update. Hier zijn de leukste aanbiedingen van vandaag:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 19:10
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, Phoenix Wright

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.