Phoenix Wright dual destinies icon

Game van de Week: Phoenix Wright

Capcom heeft advocatengame Phoenix Wright: Dual Destinies uitgebracht voor iOS. Dual Destinies verscheen origineel voor de Nintendo 3DS.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Phoenix Wright dual destinies iconCapcom heeft de game Phoenix Wright: Dual Destinies uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. In dit avonturenspel ga je aan de slag als advocaat en moet je jouw cliënten verdedigen tegen een lange celstraf. Dual Destinies verscheen afgelopen jaar origineel voor de Nintendo 3DS, en dat zie je duidelijk terug in deze iOS-versie: dit is namelijk geen kort mobiel spelletje voor een euro, maar een lang en diepgravend spel waarvoor je wel wat centen moet neerleggen.

Phoenix Wright Dual DestiniesIn Phoenix Wright: Dual Destinies ga je aan de slag als één van in totaal drie advocaten, maar je hoeft je geen zorgen te maken over suffe juridische kwesties en bergen aan papierwerk. Het verhaal is namelijk een excuus om een reeks moorden op te lossen. Om de onschuld van je cliënt te bewijzen, moet je immers ontdekken wie de misdaad wél heeft begaan. Dit doe je door bewijs te verzamelen op de plaats delict en dit te presenteren in de rechtbank, om zo gelogen getuigenissen te ontkrachten. En daar schuilt de ware kracht van Phoenix Wright achter: door beweringen te weerleggen en bewijs met elkaar te verbinden, ben jij de Columbo die onthult wie het nou echt heeft gedaan. Het is een detectiveverhaal waarbij je zelf de juiste conclusies moet trekken.

Phoenix Wright is een Japanse gamereeks met een wat bijzonder uiterlijk. Personages dragen felgekleurde kostuums met rare tierelantijnen en praten met extreme armgebaren. Voorbeeld: je neemt het in menig rechtszaak op tegen een aanklager die zich een samurai waant en tegelijkertijd ook in de gevangenis woont. Op zijn schouder zit een adelaar, die je aanvalt zodra je bepaalde punten maakt. Het felblauwe pak dat de titulaire advocaat Phoenix draagt, is misschien wel de meest standaard outfit dit je in de game tegenkomt.

Nintendo 3DS-trailer.

Van Nintendo 3DS naar iOS

Phoenix Wright iOSDe Phoenix Wright-games waren in het verleden exclusief voor Nintendo-spelcomputers, maar de afgelopen tijd wordt de serie ook voor iOS uitgegeven. Vorig jaar verscheen er nog een HD-trilogie, met daarin de originele drie games in de reeks. Dual Destinies is het vijfde deel in de serie. Op zich wat gek: deel vier is namelijk nergens in de App Store te vinden. Je kunt deel vijf spelen zonder al teveel verwarring, aangezien iedere game een op zichzelf staand verhaal heeft, maar het is toch jammer dat niet de volledige reeks in de App Store staat.

Eerste aflevering gratis

Phoenix Wright: Dual Destinies bevat vijf afleveringen, waarin steeds een andere verdachte verdedigd moet worden. De eerste aflevering wordt gratis aangeboden als voorproefje, waarna je alle andere afleveringen los kunt kopen voor €4,49 per stuk. De vier afleveringen zijn ook voor een bundelprijs van €13,99 beschikbaar. Daarnaast is er ook een speciale, zesde aflevering die alleen los voor €4,49 wordt aangeboden. Daarmee is Dual Destinies een vrij prijzige game, maar wel eentje waar je lang je tanden in zult zetten: toen wij het spel origineel op de Nintendo 3DS speelden, waren we pas na een uur of 10 klaar.

Pluspunten

  • Goed verhaal waarin je zelf moet nadenken
  • Fraai en bijzonder vormgegeven

Minpunten

  • Je moet wel bereid zijn veel te lezen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 21:39
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, Phoenix Wright

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.