iOS game-update: Phoenix Wright heeft datum, Where’s My Summer en Combo Crew is Game van de Week,

Where's My Summer is een nieuwe uitgave in de Where's My Water-serie, Combo Crew een vrolijk vechtspel en Phoenix Wright iOS heeft 'n datum!

GU Ace Attorney Phoenix Wright IOSWe sluiten deze week van de iOS game-update af met nieuws en games waar je oprecht vrolijk van kan worden. Het gaat in ieder geval over drie games die net zo bont gekleurd zijn als de zomer. Het geroemde advocatenspel Phoenix Wright Ace Attorney Trilogy HD heeft eindelijk een releasedatum gekregen op de iPhone en iPad, Where’s My Summer is een zomerse promotiegame voor Where’s My Perry en de Game van de Week is een vechtspel waar we een flinke grijns van krijgen. Vergeet je ons aparte artikel over Tetris Blitz niet?

Phoenix Wright heeft releasedatum

GU VR Phoenix Wright iPhone app-icoonHet hoge woord is eruit: het advocatuurspel Phoenix Wright dat zo grandioos werd ontvangen op de Nintendo DS, heeft eindelijk een releasedatum gekregen op de iPhone en iPad. En het duurt nu echt niet lang meer hoor: Phoenix Wright Ace Attorney Trilogy HD komt uit op 30 mei; volgende week donderdag dus! Uitgever Capcom noemt de release ‘veel eerder dan verwacht’, maar we weten dat het voor sommige lezers van deze rubriek niet snel genoeg kon komen. Je kan Ace Attorney aankomende donderdag gratis downloaden, en betaalt bij voor extra hoofdstukken. Of liever gezegd: de aparte spellen zoals je vroeger kocht op de Nintendo DS. Capcom vraagt dadelijk 5,49 euro per deel en je kan het hele rattenplan kopen voor 14,99 euro. Dan ben je echt wel wat uurtjes zoet als het goed is, met het spel waarin je bewijzen verzamelt en cliënten en tegenstanders uithoort om een vonnis te vellen. In een blogpost legt de uitgever uit dat ze weten dat de prijs relatief hoog is ten opzichte van andere games op iOS, maar dat verdedigt ze door te benadrukken dat het grote games zijn en ze een flinke visuele poetsbeurt hebben gekregen. We horen het rustig aan, Capcom – maar uiteindelijk vellen wij het oordeel wel!

Where’s My Summer: de naam zegt het al

GU VR Where's My Summer iOSAl je vrienden hebt die aan iPhone-games verslingerd zijn, ken je vast wel iemand die zich uren weet te vermaken met Where’s My Water. Het Disney-spelletje dat een gigantische hit werd, is inmiddels al eerder voorzien van een gratis probeerversie, opvolger Where’s My Perry en daar weer de gratis Valentijn-demoversie van. Maak kennis met het nieuwste deel: Where’s My Summer? Het gaat om een nieuwe probeerversie. Deze moet je interesse wekken voor de grote update die Where’s My Perry gisteren heeft gekregen, met ongelooflijk veel nieuwe uitspraken van de stemacteurs uit de tekenfilmserie, een pak nieuwe levels en een in-app uitbreiding van 89 cent waarmee je naast Perry ook andere personages bedient. In Where’s My Summer krijg je twaalf levels op proef voor die uitbreiding. En mocht het gratis spelletje inderdaad je interesse wekken voor Perry, dan kan de naam van de nieuweling wel eens werkelijkheid worden. Dat je je in september ineens afvraagt: ‘Waar was mijn zomer’?
Downloaden: Where’s My Summer? (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Combo Crew

Game van de WeekEen vechtspel op de iPhone en iPad… zonder virtuele knoppen! Ontwikkelaar The Game Bakers heeft lef, dat kan je ze niet ontzeggen. Het werd eigenlijk al duidelijk aan hun mengsel van Angry Birds met strategie Squids, waar zichtbaar veel liefde in was gestoken – maar het wordt wel bevestigd nu. In Combo Crew vecht je met veegbewegingen en dat gaat veel beter dan je je kan voorstellen. Tik om jezelf te beschermen of te counteren, veeg met één vinger om te slaan of te schoppen en veeg met twee vingers voor speciale combo’s. Dat is wat lastig met de iPhone in de hand, maar beloont flink als het lukt. Je vult dan een supercombometer en als die vol is, kan je echt los op je meerdere tegenstanders. Combo Crew heeft een handvol verschillende vechters en biedt meer dan 80 bewegingen om onder de knie te krijgen en steeds verder te komen in de ‘verhaallijn’. Een bijzondere toevoeging is het online component: een asynchrone online multiplayer waarmee je min of meer samen met andere vechters optrekt om elkaar bijvoorbeeld weer overeind te helpen als het even tegenzit. De honderden (!) missies en talloze moves en specialiteiten die je kan ontgrendelen, maken dat niet alleen de besturing aan Combo Crew goed is. Het is daardoor ook het meest draagbare, snackbare tussendoor-vechtspel dat we op de iPhone zijn tegengekomen.
Downloaden: Combo Crew (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, Phoenix Wright, where's my perry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.