Bolletjesgame Dots ook op iPad en met multiplayer-modus

De bolletjesgame Dots is nu universeel op iPhone en iPad te spelen. Ook zit er nu een multiplayer-modus in om met twee of meer spelers de gekleurde bolletjes weg te strepen.

dots-ipadDe bolletjesgame Dots is nu ook op de iPad te spelen. Dots is een puzzelgame waarbij je lijnen moet trekken tussen bolletjes van dezelfde kleur, maar dan in een hedendaagse uitvoering met flat design. Het spreekt door zijn simpele uiterlijk een ander publiek aan dan Candy Crush. Dots is nog maar een maand beschikbaar op de iPhone, maar is sindsdien enorm gegroeid. Meer dan 3 miljoen downloads en rond de 250 miljoen games zijn inmiddels geteld.

dots multiplayerDat komt wellicht door de simpele insteek: je verbindt in 60 seconden zoveel mogelijk stippen (minimaal twee), die overigens niet allemaal op een rechte lijn hoeven te liggen. Tot nu toe kon je Dots alleen in je eentje spelen. Met de update is dat veranderd: de game bevat nu een multiplayer-modus, waarbij je de iPad door moet geven aan een andere speler. Je kunt dit met z’n tweeën of met meer mensen doen, waarbij alle spelers met dezelfde collectie gekleurde bolletjes aan de slag gaan. Volgens de makers van de game gebruikten spelers Dots al op die manier: allebei een potje doen en kijken wie in 60 seconden de meeste punten kon halen. Maar omdat het speelbord voorheen niet bij beide spelers gelijk was, was het een oneerlijke strijd. Dat is nu opgelost.

Ook in deze update van Dots: twee nieuwe kleurvarianten, voor mensen die kleurenblind zijn. Ook zijn de (tril)geluiden iets aangepast. De volgende stap is een Android-versie van de game en misschien komt er ook nog een spelvariant waarbij je niet aan de tijd van 60 seconden bent bent gebonden.

Downloaden: Dots (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 9:30
Categorie Games
Onderwerp twodots

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.