Pet Rescue Saga: nieuw spel van maker Candy Crush Saga

Candy Crush Saga heeft een opvolger voor iPhone en iPad! In Pet Rescue Saga bevrijd je dieren door gekleurde blokken te verwijderen.

Pet Rescue Saga opvolger Candy Crush SagaCandy Crush Saga wist in zijn eentje het match-3 genre nieuw leven in te blazen. Het genre stond ooit gelijk aan het combineren van drie of meer gelijkgekleurde diamanten in Bejeweled, maar is nu toegeëigend door het onvergelijkbaar populaire snoepjesspel van King. Die ontwikkelaar, de maker van Candy Crush Saga, heeft nu een nieuwe game uitgebracht. In Pet Rescue Saga tik je blokjes weg om dieren naar beneden te brengen en ze te bevrijden. Het spel ziet er een stuk verzorgder uit dan Candy Crush en je wordt niet langer lastiggevallen door reclames in de app.

Geen reclames

Pet Rescue levels selecterenKing stelt dat de speelervaring van zijn spellen zo goed mogelijk moet zijn, en daarom zijn er geen irritante pop-up advertenties of reclamebalken te vinden in Pet Rescue Saga. Maar voor de rest is het spel nog op de Candy Crush Saga-manier in elkaar geschroefd. Je kan het gratis downloaden, hebt nu al een lange sliert van 70 levels waar je doorheen loopt, en je kan betalen voor allerlei power-ups als het je even te moeilijk wordt. King zet inmiddels vol in op die in-app aankopen. En vroeg of laat komt er vast weer een moment dat je Facebook-vrienden moet inschakelen om zelf verder te kunnen spelen.

Lastig blokken tikken

Pet Rescue Saga lijkt een herhalingsoefening van honderden andere spellen in de App Store, waarin je op een stapel gelijkgekleurde blokken tikt om het speelveld op te ruimen. De blokken erboven zakken naar beneden en maken (hopelijk) weer andere combinaties die je weg kan tikken. Elk level geeft je een doelstelling om een bepaald percentage van alle blokken in een veld op te ruimen, en het wordt al snel lastiger.

Pet Rescue weghalen iOSAl in het derde level krijg je te maken met houten structuren in het veld die bepaalde blokjes vastzetten, of tegenhouden om naar beneden te vallen. Je moet vanaf dat moment ook al opzij denken: blokjes die onder zich geen aansluiting meer kunnen vinden, schuiven opzij naar links. Het grote verschil met Candy Crush Saga is dat nieuwe kleurencombinaties niet automatisch uit beeld verdwijnen. Je moet ze eerst zelf aantikken om ze uit beeld te halen. Zo moet je over elke zet nadenken. Pet Rescue is een grotere hersenkraker dan haar voorganger ooit is geweest.

Al snel gooit het spel je allerlei nieuwigheden tegemoet. Je hebt een raket waarmee je een rij blokjes kan verwijderen en sommige blokjes krijgen verdubbelaars waardoor het extra handig is om ze in grote blokkencombinaties te verwijderen – en dat zijn nog maar de eerste twee aspecten die het spel op de schop gooien. Een voorproefje voor wat daarna komt? Ballonnen, bommen, sleutels en sloten. Pet Rescue houdt het spelprincipe fris, en de verleiding om in-app aankopen te doen groot.

https://www.youtube.com/watch?v=fy2JKggxZS4

Spannender

Pet Rescue Saga ziet er fraai uit en je kan het spelen in de staande en liggende houding van de iPhone. Qua beeld en geluid staat het spelletje op een veel hoger plan dan Candy Crush Saga, en ook in het spelen is Pet Rescue Saga interessanter en spannender. Maar of het ooit het succes van Candy Crush Saga zal evenaren?

Downloaden: Pet Rescue Saga (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.