Personal Records: verbeter je tijden met Nederlandse iPhone-app

Personal Records is een strakke Nederlandse iPhone-app waarmee je recordpogingen hardlopend, fietsend en rijdend mee kan bijhouden.

Personal Records iPhone hardlopenHardlopend, fietsend, met de auto of op elke willekeurige andere manier: de nieuwe iPhone-app Personal Records is erop gericht dat je elke keer je eigen tijd verbetert. De Nederlandse applicatie doet dat met zo weinig mogelijk opsmuk: in een schone, stijlvolle interface leg je de eerste keer een route af. De volgende keer hoef je hem maar aan te tikken om je volgende tijd ermee op te nemen. De applicatie snijdt de route zelf op in tussentijden.

Wit, lichtgroen, lichtblauw en hier en daar donkerrood. Personal Records is een minimalistische app die je in de instellingen meteen van het Engels naar het Nederlands kan zetten en er vervolgens on-Nederlands strak uitziet. De app van Bas van Kuijck begint blanco: je ziet een knop voor een nieuwe recordpoging en dat is het. Nieuwe route zetten? Kies of je te voet, te fiets, te auto of anders onderweg gaat, geef je route een naam en ga van start. De eerste keer om een route te zetten, de keer erna om je tijd en tussentijden erop te verbeteren.

Tijdens je recordjacht kan je vegen tussen vier tabbladen: kijken op de kaart naar je route (en de uitgestippelde route), de geklokte tussentijden en gemiddelde gegevens als snelheid en resterende afstand zie je in de eerste drie. De vierde toont een grafiek van je tijd en afstand op je huidige tijd en je persoonlijke record. Het is de voornaamste manier om te zien of je goed bezig bent. Op de andere pagina’s wordt gebruik gemaakt van geel gekleurde gegevens en die zijn maar moeilijk leesbaar op de spierwitte achtergrond. Daar is niet goed over nagedacht.

Personal Records nieuwe poging Personal Records van huis naar werk

Dat is er wel over de rest van de applicatie. Waar je in bijvoorbeeld RunKeeper allerlei drukke menu’s moet doorlopen om jezelf uit te dagen en het in Endomondo een aparte betaalde optie is, presenteert Personal Records de mogelijkheid met eenvoud. Toch mag het in de opties nog wel iets uitgebreider. De concurrentie biedt bijvoorbeeld wel stemmen die je aanmoedigen tijdens je recordpoging en bovendien zijn de gegevens opgesloten in Personal Records. Je kan je prestaties delen op Facebook na afloop, maar de GPS-gegevens niet exporteren naar andere GPS-apps helaas. Ook mist de vrienden-optie uit EatMyDirt, al kan dat ook een voordeel voor je zijn: je hebt hier geen account nodig. Tenslotte sloot de app in onze testsessie één keer af na het poging opnemen – al werd de afgelegde sessie met route zelf keurig opgeslagen.

Personal Records is een fraaie, stijlvolle iPhone-app die er nog even aan moet trekken om de concurrentie achter zich te laten. Dat doet het nu enkel op eenvoud.

Downloaden: Personal Records (€0,89, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 9:19
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen endomondo, gps, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.