iOS game-update: Nederlandse games Rex Rooster, An Alien With A Magnet en The King vs.

Rex Rooster, The King vs. Knights en An Alien With A Magnet zijn nieuwe Nederlandse games voor de iPhone en iPod touch. Wij bespreken ze.

GU MA Rex Rooster iPhone NedergameEen speciale editie van de iOS game-update: vandaag, 12 november 2012, behandelen we alleen Nederlandse games in de rubriek. Drie games die allen tegen het highscore halen aanschurken: in Rex Rooster verjaag je vossen en beren door eieren op ze te gooien, in het aankomende An Alien With A Magnet slinger je van planeet naar planeet en in The King vs ‘teveel op op te noemen’, verjaag je tegenstanders die je toren beklimmen door tonnen te laten stuiteren.

The King vs Knights, Vikings, Wizards and…

GU MA The King vs Knights iPhone iPod touch… other Scoundrels! We zien niet elke dag zulke lange speltitels als die van dit Nederlandse spelletje van No Monkeys, de ontwikkelaar achter het succesvolle highscore-spelletje Super 7. Daarin trok je lijntjes tussen cijfers die samen de waarde zeven maakte, nu ben je een eenzame koning in een toren. Die wordt door de hele wereld bestormd en je kan als koning het plebs enkel stoppen door tonnen op hun koppen te gooien. Is er één bovengekomen, dan word je ongenadig naar beneden gegooid en is je highscore-poging voorbij. De tonnen gooi je op een Peggle-achtige manier op de hoofden van de klimmers. Je mikt ze op hun koppen en dan stuiteren de tonnen (hopelijk) nog via andere vijanden naar beneden, zodat ze hun harnas verliezen, even tegengehouden worden of nog liever van de toren vallen. The King vs. is een echt highscore-spel en wordt dan ook binnen korte tijd lastig, zeker als de eerste wizards al snel in beeld komen om het leven van ridders te sparen. Stuiterend een ton op hun kop werpen, luidt het devies. Natuurlijk kan je verzamelde munten uitgeven aan power-ups die het wat makkelijker moeten maken allemaal. The King is al even uit en vergaarde al een respectabele 2863 spelers die hun score in Game Center doorgezet zagen worden. Waar staat de teller na dit artikel?
Downloaden: The King vs. Knights, Vikings, Wizards and other Scoundrels (gratis, universele app, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

https://www.youtube.com/watch?v=yXMBQ8rGcvk

An Alien With A Magnet: planeten draaien

GU MA An Alien With A Magnet iPhoneDe gameplay in de video hieronder is nog lang niet definitief, maar mocht wel naar buiten. Zo graag wilde ontwikkelaar RZdesign haar spel An Alien With A Magnet alvast aan iPhoneclub.nl laten zien – en terecht natuurlijk. In het spel bestuur je een UFO die van planeet naar planeet hopt om zoveel mogelijk items op te pakken en vijanden te ontwijken. Het is een concept dat we al eens eerder hebben gezien in het verslavende Mr. Ninja, maar ook wel eens veel minder goed uitgewerkt zagen worden. Wat dat betreft biedt het hoop dat An Alien With A Magnet nog lang niet klaar is. Ontwikkelaars Lukas Hoenderdos en Ricardo de Zoete puzzelen nog steeds uit welke ideeën wel en niet werken en waar nog aan bijgeschaafd moet worden. Het spel van Nederlandse bodem moet in het voorjaar van volgend jaar uitkomen.

Trailer van de Dag: Rex Rooster

GU MA Rex Rooster iPhone iPod touchBoer, wat zeg je van mijn kippen? In Rex Rooster bescherm je je chicks als statige haan tegen indringers als vossen en katten door… hun eieren weg te smijten. Zo doet onze Rex Rooster dat. En jij bent medeverantwoordelijk, want jij swipet de eieren zelf richting de naar beneden lopende tegenstanders. Je bent af als je indringers de onderkant van het scherm hebben bereikt. Rex Rooster wordt steeds drukker qua tegenstanders om je elk level meer uitdaging te bieden. Ontwikkelaar Roel Verbroekken wendt het gameplaymechanisme aan voor een free-to-play principe, waarmee je de game gratis downloadt, maar eventueel echt geld betaalt om in het spel aan sterkere kippen te komen. Die kan je in de nesten naast je zetten en door speciale eiermunitie voor ze te kopen, kan je ook vanaf hen (niet eens een woordgrap, snap je ‘m?) swipen om af te rekenen met het kwaad. Rex Rooster maakt de klassieke fout dat het te simpel begint, waardoor je als speler met enige ervaring al snel geneigd bent het eerste level weg te drukken. Kom je verder in het spel, dan krijg je een beste uitdaging en moet je constant schakelen tussen de juiste eieren in de goede situatie. Met genoeg op de levels gehaalde sterren kan je in de Arcade-modus zelfs verslavende highscore-pogingen aangaan. Ondanks de drukke menu’s, best een geinig spel.
Downloaden: Rex Rooster (gratis, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2012, 19:17
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.